23. 05. 2022.
Zvaničnici Srpske čestitali Ramazanski bajram

Zvaničnici Srpske čestitali Ramazanski bajram

Zvaničnici Srpske čestitali Ramazanski bajram

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznik proslave u miru, dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i radosti.

“Želim da svaki dan, a posebno praznični budu podsticaj i duhovni podstrek za njegovanje dobrih međuvjerskih odnosa, izgradnju bolje i prosperitetnije budućnosti, kao i međusobno razumijevanje i poštovanje”, istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti da Ramazanski bajram proslave u sreći i zdravlju u krugu porodice i prijatelja i da ovaj praznik donese mir i radost u njihove domove. Vjernici islamske vjeroispovijesti danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika.

Povodom jednog od najvećih i najradosnijih muslimanskih praznika, predsjednik Republike Srpske uputila je srdačne čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH.

“Neka ovaj praznik žrtve i odricanja bude nadahnuće za obnovu istinskih i neprolaznih vrijednosti i poziv za jačanje tolerancije i međusobnog razumijevanje i uvažavanja”, navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je poželjela da bajramski dani budu provedeni u miru, dobrom zdravlju i duhovnom blagostanju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Ramazanski bajram i ukazao na važnost njegovanja dobrih odnosa među ljudima.

“Neka nas ovaj veliki praznik podsjeti na ljepotu različitosti i važnost njegovanja dobrih odnosa među ljudima jer samo oslonjeni jedni na druge možemo prevladati sve izazove današnjice”, navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Čestitku poglavaru Islamske zajednice u Bih Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i građanima islamske vjeroispovijesti, Višković je uputio svoje i u ime Vlade Republike Srpske, sa željom da praznik provedu u zdravlju i blagostanju, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

I predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić čestitali su vjernicima islamske vjere praznik Ramazanski bajram. Radmanović je čestitao Ramazanski bajram reisu Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH sa željom da vjersku i duhovnu radost Ramazanskog bajrama podijele sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama.

“Nadam se da će ovaj veliki praznik, u skladu sa svojom tradicionalnom simbolikom, biti još jedna prilika nama u BiH da snažnije razvijamo i jačamo odnose sa više tolerancije i razumijevanja među narodima koji žive u BiH”, navodi se u čestitki Radmanovića.

Špirić je islamskim vjernicima poželio da praznik provedu u sreći, miru i blagostanju.

“Želim da bajramske praznike proslavite u duhu tradicije i običaja, dijeleći radost sa svojim najdražima, prijateljima i komšijama”, ističe se u čestitki Špirića. Čestitku je uputio i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Jerinić je poželio vjernicima islamske vjeroispovijesti da ovaj veliki praznik proslave u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti. Jerinić je poželio da praznik podstakne i osnaži osjećaj dobrote, odgovornosti i solidarnosti prema svim ljudima.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestito je Ramazanski bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, te im poželio duhovni mir i da pruže ruke bližnjima.

“Neka Vam Ramazanski bajram, kao kruna posta, molitve i dobročinstva, donese duhovni mir, radost u srcu i mudrost da savladate životne izazove. Proslava ovog velikog praznika opominje nas da otvorimo srca i pružimo ruke prema bližnjima s kojima dijelimo sadašnjost i budućnost”, naveo je Daviodović.

Povodom Ramazanskog bajrama, Davidović je uputio čestititku poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH i poželio im da praznično slavlje podijele sa porodicom i prijateljima.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Ramazanski bajram svim građanima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH i poželio da ovaj veliki islamski praznik bude podstrek u njegovanju neprolaznih vrijednosti ljubavi i humanosti.

Čubrilović je čestitao Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i građanima islamske vjeroispovijesti sa željom da ovaj praznik proslave u miru i radosti, sa svojim bližnjima.

 “Neka ovaj veliki islamski praznik bude podstrek da njegujemo neprolazne vrijednosti ljubavi i humanosti i gradimo budućnost na povjerenju i uzajamnom poštovanju. Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen”, navodi se u čestitki Čubrilovića.

  Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić čestitao je Ramazanski bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH i poželio da ovaj praznik bude podstrek za međusobno poštovanje.

“Neka Bajram kao praznik mira, prijateljstva i tolerancije bude podsjetnik na širenje i njegovanje razumijevanja i solidarnosti, kao i nadahnuće i podstrek za bolji život i međusobno poštovanje”, naveo je Lučić u čestitki. Lučić je muslimanskim vjernicima poželio da radost praznika proslave sa svojim najmilijima, porodicom i prijateljima, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender