24. 05. 2022.
Vremenska prognoza do kraja sedmice

Vremenska prognoza do kraja sedmice

Vremenska prognoza do kraja sedmice

U Republici Srpskoj će do kraja sedmice biti promjenljivo i nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolozi su za sutra najavili toplije i sunčano, a tokom poslijepodneva nestabilno uz moguće kratkotrajne pljuskove na jugoistoku i jugozapadu, uglavnom u višim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 12, u višim predjelima od tri stepena, a maksimalna od 21 do 28 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab južnih smjerova ili promjenljiv.

U petak, 6. maja, ujutro će biti prijatno i toplo uz sunčane periode, a postepeno naoblačenje sa juga i zapada donijeće kišu i pljuskove sa grmljavinom u drugom dijelu dana. Ponegdje će biti i jačih pljuskova, moguće su i lokalne nepogode – grad i pojačan vjetar.

Minimalna temperatura vazduha od devet do 13, u višim predjelima od pet, a maksimalna od 17 do 22, lokalno na sjeveroistoku do 25 stepeni Celzijusovih.

Oblačno uz uslove mjestimično za kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom biće u subotu, 7. maja, ujutru i tokom dana. Ponegdje će biti i jačih pljuskova, a moguće su i lokalne nepogode. U južnim predjelima poslije podne će se razvedriti.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 13, u višim predjelima od pet stepeni, a maksimalna od 15 do 21 stepen Celzijusov.

Vedro i sunčano biće u nedjelju, 8. maja, ujutru u južnim i istočnim predjelima, a u ostalim krajevima umjereno do pretežno oblačno, nakon čega će oblačnost sa zapada postepeno zahvatiti većinu predjela.

Minimalna temperatura vazduha od sedam do 13, u višim predjelima od pet stepeni, a maksimalna od 17 do 23 stepena Celzijusova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender