25. 05. 2022.
Osumnjičeni za obljubu štićenice Doma “Rada Vranješević” na slobodi

Osumnjičeni za obljubu štićenice Doma “Rada Vranješević” na slobodi

Osumnjičeni za obljubu štićenice Doma “Rada Vranješević” na slobodi

Petar Lj. iz Gradiške koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma “Rada Vranješević” M. R. (13) pušten je na slobodu uz mjere zabrane, saznaje “Glas Srpske”.

Ovo je odlučio Osnovni sud u Banjaluci koji je odbio prijedlog Okružnog tužilaštva za produženje pritvora osumnjičenom.

Umjesto pritvora Petru Lj. određene su mjere zabrane posjećivanja područja grada Banjaluke i zabrana sastajanja sa oštećenom M. R.

– Mjere će trajati dok za tim bude potrebe, a najduže do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako bude izrečena. Sprovođenje mjera kontrolisaće  policijski organi Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška koji su dužni da izvještaj dostavljaju Sudu i obavijeste ga, ako osumnjičeni prekrši mjere – stoji u odluci Osnovnog suda Banjaluka.

Branilac osumnjičenog Petra Lj., advokat Marko Mikeš potvrdio je da je sud odbio prijedlog tužilaštva da se njegovom branjeniku produži pritvor.

– Odluku suda ne mogu da komentarišem – rekao je Mikeš.

Petar Lj. je krivično djelo počinio početkom februara kada je došao u Banjaluku i našao se sa djevojčicom. Njih dvoje su otišli  u blizini Zelenog mosta, gde su na imali seksualni odnos, iako ona ima samo 13 godina.

Ovaj slučaj obljube štićenice Dječijeg doma “Rada Vranješević” prijavljen je policiji iz te  ustanove, a u istragu je bio uključen i Centar za socijalni rad.

Ovo je  samo jedan u nizu skandala koji u posljednje vrijeme potresaju  Dom “Rada Vranješević”. Početkom godine zbog obljube štićena uhapšena su i pritvorena dva radnika Doma.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender