19. 05. 2022.
14 stajališta u gradu: “Bibliobus” na ulicama od 13. maja

14 stajališta u gradu: “Bibliobus” na ulicama od 13. maja

14 stajališta u gradu: “Bibliobus” na ulicama od 13. maja

Pokretna biblioteka ili “Bibliobus” ponovo počinje sa radom 13. maja, a njena prva stanica biće Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj”, potvrđeno je iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

– “Bibliobus” će dostavljati knjige čitaocima na 14 stajališta u gradu, na mjestima gdje su ugašene područne biblioteke i na ovaj način će osnovnim školama u tim mjestima dostaviti literaturu iz programa školskih lektira – kazali su za “Glas Srpske” iz Narodne i univerzitetske biblioteke RS.

Početak rada “Bibliobusa” obilježiće promocija knjige “Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru” autora Berislava Blagojevića.

– Knjiga je izdata u vidu lektirskog izdanja i uvrštena je u lektirski program za četvrti razred osnovne škole – rekao je Blagojević.

Blagojević je istakao da je ovo djelo dopuna fondu pisanih djela u “Bibliobusu”, koji trenutno broji više od 6.300 knjiga.

– Naša ideja je da ponovo aktuelizujemo zanimljiviji i neposredniji vid promocije knjiga čitaocima. Na taj način želimo da podstaknemo javnost, a prvenstveno mališane u osnovnim školama da što više čitaju – dodao je Blagojević za Glas Srpske.

“Bibliobus” je formirala grupa učenika koja je, vrijedno radeći, ovu biblioteku na točkovima snabdjela literaturom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender