25. 05. 2022.
Rusija nema namjeru da koristi nuklearno oružje u Ukrajini

Rusija nema namjeru da koristi nuklearno oružje u Ukrajini

Rusija nema namjeru da koristi nuklearno oružje u Ukrajini

Rusija ne namjerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas zvaničnik ruskog diplomatskog resora Aleksej Zajcev.

“U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primjeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namjerno izgovorene laži“, rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Zamjenik direktora Odjeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije istakao je da se Rusija strogo pridržava principa da “u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i da on ne smije biti pokrenut“, prenio je Sputnjik.

“Prošle godine je upravo Rusija uspjela da ubijedi SAD, a zatim i celokupnu nuklearnu petorku da potvrdi privrženost tom principu“, podsjetio je Zajcev.

On je naveo da se NATO zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi.

“I dalje izaziva nedoumice dvolična politika zemalja NATO-a i Evropske unije, koje se na riječima zalažu za što brži prekid borbenih dejstava, a čine sve da to ne dozvole“, rekao je ruski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, isporuke zapadnog naoružanja u Ukrajinu vrede milijarde dolara.

Zajcev je, takođe, naglasio da u svjetlu vojne podrške koju Zapad pruža Kijevu, stagniraju rusko-ukrajinski pregovori o rješavanju krize.

“U tom svjetlu je jasno to što Kijev i njegovi zapadni mentori nisu zainteresovani za mirno rješavanje krize. Rusko-ukrajinski pregovori su u stanju stagnacije“, naveo je Zajcev, prenosi Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender