17. 05. 2022.
Bjegunac osumnjičen za ubistvo u Prijedoru uhapšen u Srbiji

Bjegunac osumnjičen za ubistvo u Prijedoru uhapšen u Srbiji

Bjegunac osumnjičen za ubistvo u Prijedoru uhapšen u Srbiji

Marko Momić (41) iz Prijedora, osumnjičeni za teško ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit, uhapšen je u Beogradu, saznaje UNA.

Izvor ovog portala kaže da je Momić uhapšen jutros oko osam časova na osnovu međunarodne Interpolove potjernice koju je za njim raspisalo pravosuđe Republike Srpske.

Momić se od marta prošle godine nalazio u bjekstvu, a osumnjičen za ubistvo Stupara 11. marta prošle godine u naselju Raškovac, u blizini rijeke Sane u Prijedoru.

Stuparevo tijelo je pronađeno nekoliko sati nakon zločina, a istragom je utvrđeno da je brutalno pretučen bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Tragovi krvi pronađeni su u krugu od oko 100 metara i ukazivali su da je između njega i ubice došlo do sukoba, koji je prerastao u krvavi zločin. Nađeni su i polomljeni ostaci drvene palice kojom se vjeruje da je pretučen, kao i tragovi koji ukazuju da je pregažen automobilom.

Kao motiv ubistva pominjala se Šmitova veza sa trgovinom narkoticima, a među osumnjičenima se našao i Dalibor Railić zvani Dugi, koji je osumnjičen kao nalogodavac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Za Momićem traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, nezvanično saznaje Una, počinjeno u novembru 2019. godine u Selniku kod Ludbrega. Prema toj poternici Momić je uhapšen u decembru 2020. godine i tada su mu određene mjere zabrane koje je prekršio, prenosi Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender