20. 05. 2022.
Njemački ugostitelj počeo da naplaćuje ulaz u restoran

Njemački ugostitelj počeo da naplaćuje ulaz u restoran

Njemački ugostitelj počeo da naplaćuje ulaz u restoran

Kriza nastala uslijed pandemije i rata u Ukrajini donijela je velika poskupljenja koja tjeraju mnoge na razne ideje kako bi opstali.

Tako je jedan ugostitelj u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija počeo da naplaćuje ulaz u svoj restoran. Prema izvještaju javnog servisa WDR, gosti restorana jednog njemačkog restorana, ukoliko žele da uđu u njega moraju da plate tri evra ulaz.

Ovo je prvi ugostitelj koji je počeo da naplaćuje ulaz gostima koji žele nešto da konzumiraju kod njega, a ovu mjeru obrazlaže rastom cijena.

“Dragi gosti, zbog ekstremnog rasta troškova nabavke, osoblja i energije natjerani smo da naplaćujemo ulaz po gostu u visini od tri evra”, napisao je na svom sajtu.

U izjavi WDR-u vlasnik lokala Horst Ingendorn je rekao da primjećuje da cijene rastu svakodnevno i da je morao da reaguje.

Cijena mesa je, prema njegovim riječima, porasla za oko 50 odsto, povrća za oko 30 procenata, a za mast za prženje već plaća duplu cijenu.

“Umjesto da promijenim jelovnik i kod nekih stvari, gdje nije potrebno, povećavam cijene, odlučio sam se da naplaćujem tri evra po gostu”, objasnio je on, prenosi Tanjug.

Rekao je da su gosti pozitivno reagovali na njegovu mjeru i da razumiju što je tako nešto uveo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender