22. 05. 2022.
“Banjalučko proljeće”: I naredne sedmice mnoštvo zabave i adrenalina

“Banjalučko proljeće”: I naredne sedmice mnoštvo zabave i adrenalina

“Banjalučko proljeće”: I naredne sedmice mnoštvo zabave i adrenalina

Naredne sedmice, u okviru izuzetno raznovrsne manifestacije „Banjalučko proljeće“, pripremljeno je i mnoštvo raznolikih aktivnosti.

Tako će sutra, 15. maja na potezu od Krupe na Vrbasu pa do Rafting centra „Kanjon“ u Karanovcu, biti održana Šest turistička regata „Vrbas 2022“.

Organizator ove turističke regate je Rafting klub „Kanjon“.

Isti dan rezervisan je i za potpuno novu manifestaciju, koja će biti održana u okviru „Banjalučkog proljeća“, a u pitanju je „Banj dan“.

Upravo u sklopu ovog događaja, koji će biti održan na najpoznatijem banjalučkom izletištu Banj brdu, sa početkom u 11.00 časova, biće održana i radionica, u okviru koje će svi prisutni moći da se edukuju o mnogim stvarima, sa posebnim akcentom na zaštitu Spomenika palim Krajišnicima.

Nakon toga, uslijediće i bogat muzički program na ovom lokalitetu, u okviru kojeg će sve prisutne zabavljati Vrapčići, Gradski tamburaški orkestar, a potom i Libertango i BL Jazz voices.

Srijeda, 18. maj rezervisana je koncert ansambla „Banjalučki vezi“ koji će se predstaviti pubici u prostorijama Mjesne zajednice u Bronzanom Majdanu.

U Kulturnom centru „Banski dvor“ od 19. pa sve do 22. maja, biće održano 7. Međunarodno pijanističko takmičenje „Banjalučke bijenale“.

U subotu, 21. maja, sve ljubitelje dobre zabave, sporta i adrenalina očekuje prva trka sa preprekama „4Falcons“, koja će biti održana na tvrđavi Kastel.

Ovo je prvi put da se u našem gradu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini organizuje ovakva trka.

Nakon trke, u večernjim časovima, takođe na Kastelu, uslijediće veliki koncert popularne beogradske rep grupe „Beogradski sindikat“.

Sportska dvorana Borik će, takođe u subotu 21. maja, biti u znaku manifestacije „Majski dani odbojke“, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender