04. 07. 2022.
Zbog Konstrakte porasla prodaja legendarnih borosana

Zbog Konstrakte porasla prodaja legendarnih borosana

Zbog Konstrakte porasla prodaja legendarnih borosana

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta osvojila je odlično 5. mjesto na minulom Eurosongu. Zanimljiv nastup privukao je mnogo pažnje, a Konstrakta je u centar pažnje vratila i legendarne borosane, cipele koje su bile simbol radnica Jugoslavije.

Borosane se mogu kupiti u retro prodavnicama u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj, ali ne i u Srbiji, pa je Konstrakta morala da angažuje svoj tim da joj pomogne u kupovini istih.

Kako je predstavnik Borova Ivan Stažić rekao, iz kompanije su bili upoznati s tim da će predstavnica Srbije nositi bijele borosane na Eurosongu.

“Mi smo srećni što je predstavnica na Eurosongu nosila obuću iz Borova na takvoj pozornici koja je putem malih ekrana praćena s milionima gledalaca i izazvala toliku medijsku zainteresovanost za naš proizvod. Ovim putem želimo čestitati Konstrakti na visokom plasmanu na Eurosongu”, rekao je Stažić.

Legendarne cipele su na tržište prvi put lansirane 1968. godine i proizvode se sve od tada. Kako je Stažić ispričao, u prvim godinama proizvodnje dnevno se proizvodilo 1.600 pari borosana, više od 200.000 pari tokom prvih godina. Sredinom 70-ih i početkom 80-ih su ih nosile sve radnice širom bivše Jugoslavije.

Nakon uspješnog redizajna Startasica, 2008. godine odlučilo se i borosanama dati novi dizajn platna. Tako je legendarna cipela, do tada poznata samo kao radna obuća, postala poželjan ali i izrazito udoban modni dodatak. Borosana danas više nije najprodavaniji proizvod Borova, ali njena prodaja je, kako kaže Stažić, i dalje zadovoljavajuća.

“Potražnja za njima je porasla od izlaska vijesti kako će biti na Eurosongu. Ovo je dokaz kako borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima”, rekao je Stažić, piše RTL.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender