26. 06. 2022.
Zdravko Čolić 9. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Zdravko Čolić 9. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Zdravko Čolić 9. jula na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Zdravko Čolić, muzički velikan koga obožavaju sve generacije, 9. jula nastupa na drugom izdanju internacionalnog festivala Banja Luka Fest sa simfonijskim orkestrom. Koncert “Zdravko Čolić Symphonic” doživjeće svoju premijeru upravo u Banjaluci.

Najveća regionalna pop zvijezda nastupiće na velikoj sceni tvrđave Kastel, sa pedeset muzičara na sceni – sjajnim instrumentalnim solistima novosadskog Big benda i orkestra Opere SNP Novi Sad. 

Produži dalje, Gori vatra, Ljubav je samo riječ, Ti si mi u krvi, Noć mi te duguje, samo su neke od pesama koje će se naći na repertoaru koncerta “Zdravko Čolić Symphonic”. Aranžmane hitova Zdravka Čolića u novom ruhu, potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik. 

Po svemu drugačiji, koncert koji će Čola održati 9. jula na tvrđavi Kastel, donijeće novi doživljaj čuvenih hitova.

Tokom karijere, koja traje pet decenija, Zdravko Čolić je nastupio u svim najvećim koncertnim i sportskim dvoranama kao i na stadionima na Balkanu ali nikada ranije nije izvodio koncertni program koji se oslanja na simfonijski orkestar.

Popularni Čola vraća se u grad na Vrbasu poslije tri godine, nakon što je u ljeto 2019. godine na tvrđavi Kastel priredio spektakularan koncert.

„Ponosni smo na izuzetnu saradnju koju imamo sa Zdravkom Čolićem, koji nam je učinio čast da njegov koncert sa simfonijskim orkestrom, na kome se dugo radilo, ima premijeru upravo na našem festivalu. Pored bogatog programa, Banja Luka Fest će na samom zatvaranju imati impresivan muzički nastup koji će naš grad i zemlju upisati u istoriju karijere najveće zvijezde na našim prostorima. Dobrodošli na mjesto dobrih susreta, tvrđavu Kastel”, poručuje Biljana Čigoja, direktorka festivala Banja Luka Fest.

Magija najpoznatijih hitova i energija neprikosnovenog umjetnika, garantuju da će zatvaranje Banja Luka Fest-a 9. jula biti jedan od regionalno najznačajnijih muzičkih događaja ovog ljeta, najavljuju organizatori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender