27. 06. 2022.
Aplikacija sa cijenama goriva na više od 400 pumpi u Srpskoj

Aplikacija sa cijenama goriva na više od 400 pumpi u Srpskoj

Aplikacija sa cijenama goriva na više od 400 pumpi u Srpskoj

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je danas u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj.

-Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske – istakli su u Ministarstvu.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi.

-To će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta – navodi se u saopštenju.

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

-Napominjemo da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja – istakli su iz Ministarstva, javlja Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender