28. 06. 2022.
“Svi misle da sam Konstrakta, imamo i identičan mladež”

“Svi misle da sam Konstrakta, imamo i identičan mladež”

“Svi misle da sam Konstrakta, imamo i identičan mladež”

Mnogi nikad ne sretnu osobe koje su dosta slične njima. Čini se da ovogodišnja predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ne mora da ide daleko kako bi se srela sa svojom dvojnicom, pošto naučnica iz Slovenije gotovo u potpunosti liči na Konstraktu.

Naime, nauka tvrdi da svaka osoba na svijetu ima bar još sedam osoba koje izgledaju kao da su njihovi jednojajčani blizanci.

I ako mnogi za života ne upoznaju svog dvojnika, Konstrakta, koja je na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu osvojila za Srbiju 5. mjesto, u regionu može da nađe jednu od tih sedam osoba.

Riječ je o Jerci Legan Cvikl, svestranoj javnoj ličnosti u Sloveniji, koja se, osim što je doktor nauka, bavi i novinarstvom i publicistikom. Kako prenose Slovenske novice, Jerca Legan Cvikl nedavno je objavila monografiju „Crna umjetnost”, o istoriji slovenačkog štamparstva, ali i trenutno radi na četiri knjige.

Devedesetih se bavila novinarstvom, a 2009. doktorirala je na Fakultetu za humanističke nauke u Kopru. Bavi se i glumom.

Kako prenosi “RTS”, udata je za političara i ekonomistu Milana Cvikla sa kojim ima dvoje djece, a njena majka Dragica Marta Sternad je 2012. proglašena za naučnicu godine u Sloveniji.

Sličnost sa Konstraktom primijetila je i Jerca Legan Cvikl koja je u jednoj objavi na Instagramu napisala:

“Konstrakta, možda smo u nekom srodstvu”.

Nevjerovatno je da imaju i identičan mladež na obrazu, koji je definitivno bio znak raspoznavanja na Konstraktinom licu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender