28. 06. 2022.
11 novozaraženih u Srpskoj u protekla tri dana

11 novozaraženih u Srpskoj u protekla tri dana

11 novozaraženih u Srpskoj u protekla tri dana

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Luka u Doboju izvršeno je testiranje 216 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 11 osoba.

Radi se o pet muškaraca i šest žena.

Prema mjestu prebivališta, 20. 5. 2022. godine, prijavljene su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bijeljine i Doboja.

21. i 22. 5. 2022. godine prijavljene su četiri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Kneževa, Laktaša i Prnjavora.

U posljednja tri dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi, iz Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.219 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.373 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Republici Srpskoj, testirane su ukupno 424.143 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 33, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 12, a u ostalim bolnicama 21. Na respiratoru nije nijedna osoba, prenosi RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender