28. 06. 2022.
Kamiondžija kažnjen sa 3.800 KM zbog prekoračenja radnog vremena

Kamiondžija kažnjen sa 3.800 KM zbog prekoračenja radnog vremena

Kamiondžija kažnjen sa 3.800 KM zbog prekoračenja radnog vremena

Policija Republike Srpske za dva dana kaznila je 8 od 29 vozača kamiona na području Bijeljine i Zvornika zbog nepoštovanja radnog vrema i obaveznih odmora.

“Kod četiri vozača utvrđeno je postojanje opasnih prekršaja, odnosno jedan vozač je sankcionisan prekršajnim nalogom u iznosu od 3.800 KM (prekršaji skraćenje sedmičnog i dnevnog odmora i prekoračenje neprekidne vožnje), a tri vozača sa po 1.000 KM zbog prekršaja voznje bez digitalne kartice vozača, odnosno neposjedovanja dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana.

Ostala četiri vozača su sankcionisana za prekršaje prekoračenja neprekidne vožnje i skraćenje dnevnog odmora. Za navedene prekršaje slijedi uručivanje prekršajnih naloga pravnim licima u iznosu od 5.000 KM i odgovornim licima u pravnom licu u iznosu od 1.000 KM”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Takođe, tokom kontrole kod jednog vozača utvrđena je zloupotreba potvrde o aktivnostima vozača, kao i digitalne kartice vozača, o čemu je obaviještena Republička uprava za inspekcijske poslove Republike Srpske, koja će preuzeti postupanje po navedenom predmetu, prenosi Atv.

“Ministarstvo unutranjših poslova Republike Srpske provodiće i u narednom periodu pojačane aktivnosti u pogledu poštovanja radnog vremena i obaveznih odmora, te apeluje na vozače teretnih motornih vozial da poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu”, zaključuje se u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender