30. 06. 2022.
Gradonačelnik: Dokazi vidljivi golim okom, zašto Tužilaštvo ne naloži hapšenja?

Gradonačelnik: Dokazi vidljivi golim okom, zašto Tužilaštvo ne naloži hapšenja?

Gradonačelnik: Dokazi vidljivi golim okom, zašto Tužilaštvo ne naloži hapšenja?

Gradonačelnik Draško Stanivuković predao je Okružnom javnom tužilaštvu urgencije u vezi sa ranije predatim krivičnim prijavama protiv odgovornih lica u slučajevima „Ekvator“, „Vodovod“ i „Kiseonik“, kao i dodatnu krivičnu prijavu u slučaju „Ekvator“.

– Žuri nam se da odgovorni budu sankcionisani, žuri nam se da dočekamo pravdu – poručio je gradonačelnik, pojasnivši da je jedini razlog njegovog dolaska u Tužilaštvo i predaje urgencija – težnja da ovi slučajevi što prije dobiju epilog.

Rekavši da ga sve više jasnih dokaza, koji su vidljivi golim okom, tjeraju da se zapita zašto Tužilaštvo već nije naložilo hapšenje pojedinaca odgovornih za postupanje u slučaju „Ekvator“ i „Kiseonik“, Stanivuković je podsjetio da sankcionisanje pojedinaca koji su počinili određena krivična djela nije stvar politike, već stvar uspostavljanja jednog uređenog sistema.

Gradonačelnik je rekao da su sa računa Grada Banje Luke nezakonito povučena sredstva u iznosu od dva miliona KM, jer je postupajuća sudija u ovom predmetu odobrila cesiju koju nije smjela, a isto tako nije sačekala ni Odluku Okružnog suda, koji je naknadno potvrdio da je oduzimanje ovih sredstava bilo nezakonito.

– Iako je neizvjesno da li će Gradu ikada biti vraćena ta sredstva, mi ćemo nastaviti da se borimo, jer je moja dužnost kao gradonačelnika da branim i štitim interese Grada Banje Luke i svih njenih građana – rekao je on.

Govoreći o slučaju „Kiseonik“, Stanivuković je rekao da iako je Specijalno tužilaštvo predmet uputilio Okružnom tužilaštvu uz navod da pribavljeni dokazi ukazuju na postojanje osnovane sumnje da su u promet stavljeni prozivodi štetni za zdravlje i da su počinjena i druga krivična djela u vezi sa ovim slučajem, kako je kazao ni ovaj slučaj nije dobio adekvatan epilog.

On je još jednom pozvao Tužilaštvo da uzme u razmatranje ove predmete, jer je riječ o slučajevima koji su od interesa javnosti, navode iz Gradske uprave.

 Foto: A. Čavić

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender