26. 06. 2022.
Nevrijeme u Hrvatskoj: “Ovo ne pamtimo u zadnjih 15 godina” (FOTO)

Nevrijeme u Hrvatskoj: “Ovo ne pamtimo u zadnjih 15 godina” (FOTO)

Nevrijeme u Hrvatskoj: “Ovo ne pamtimo u zadnjih 15 godina” (FOTO)

Petnaest godina nije bilo ovakvog nevremena u Varaždinu – rekla je Varaždinka i dodala sa su štete na voću i povrću sigurno velike.

Veliko nevrijeme pogodilo je poslijepodne sjeverne krajeve Hrvatske te nenijelo veliku štetu. U Varaždinu i dijelovima Krapinako-zagorske županije padao je grad veličine oraha.

 – Mislim da 15 godina nije bilo ovakvog grada u Varaždinu – rekla je Varaždinka i dodala sa su štete na voću i povrću sigurno velike. Napokon je, požalila se, proljeće prošlo bez mraza koji bi uništio voćke kao što je to bilo prijašnjih godina, a sad je led poharao voćnjake.

Pogođeno je i područje Huma na Sutli, a portal Zagorje International objavio je fotografije automobila kojima je grad razbio vjetrobranska stakla.

Tuča u Humu na Sutli | Autor : Zagorje International

– Strava i užas. U životu to nisam vidio, padao je grad veličine krompira. U centru opštine su svi auti razbijeni, to nije za popravljati, samo za mijenjati. Imali smo taman Opštinsko vijeće, svima su nam auti razbijeni – rekao je za portal Zagorje International načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

 | Autor : Ivica Beti

Podsjećamo, kako smo ranije pisali, da bi grmljavinsko nevrijeme nakon sjevernih krajeva moglo zahvatiti i Slavoniju prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujedno, Hrvatski Telekom obavijestio je svoje korisnike da zaštite svoju opremu. 

– Danas se očekuje grmljavinsko nevrijeme na vašem području. Kako biste zaštitili svoje uređaje, preporučujemo da isključite telefonski i strujni kabel iz utičnice – naveli su, piše vecernji.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender