26. 06. 2022.
Ubica iz Teksasa četiri dana prije masakra u školi se hvalio oružjem

Ubica iz Teksasa četiri dana prije masakra u školi se hvalio oružjem

Ubica iz Teksasa četiri dana prije masakra u školi se hvalio oružjem

Najmanje 19 učenika i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu.

Ubijen je i napadač, učenik srednje škole u gradiću Juvalde, koji je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, naveli su u policiji, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Ubrzo je potvrđeno da su nadležne snage usmrtile Ramosa, ali je već bilo kasno…

Na prvoj konferenciji rečeno je iz policije kratko:

“Ubica više nije živ”.

Mladić iz Uvaldea odlučio se na ovaj stravičan potez iz za sada nepoznatih razloga.

Bivši drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije prije nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želio da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio “blizak” sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

“Poslao bi mi poruku tu i tamo, a prije četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je koristio. I torbu punu municije. Pitao sam ga ‘brate, šta će ti ovo?’, odgovorio je ‘nemoj da brineš o tome’. Nastavio je da mi šalje poruke tipa ‘izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao'”, rekao je Ramosov prijatelj, prenio je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismijavala druga djeca zbog odjeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u posljednje vrijeme sve ređe viđan na časovima.

“Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju”, dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, rjeđe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko mjeseci, na Ramosov prijedlog, igrali Xbox.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 djece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender