29. 06. 2022.
Dodik: Biće obezbijeđeno finansiranje izbora

Dodik: Biće obezbijeđeno finansiranje izbora

Dodik: Biće obezbijeđeno finansiranje izbora

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će biti obezbijeđeno finansiranje opštih izbora u BiH.

“Ponudio sam da Republika Srpska i FBiH plate svoj dio i ne znam u čemu je problem. Mogu biti date i pozajmice i kada BiH bude imala usvojen budžet vratiće 12 miliona KM potrebnih za finansiranje izbora”, pojasnio je Dodik.

On je ponovio da BiH nije normalna zemlja i da se ne smije imati iluzija da će rješavanjem navedenog pitanja svi problemi biti otklonjeni.

“Intervencionizam stranaca je neprihvatljiv i ulazi u sve pore odlučivanja. Šta imaju ambasade s tim šta je Savjet ministara usvojio. Ko su oni da se referišu o tome”, upitao je Dodik.

On je podsjetio da je ministar inostranih poslova Velike Britanije Elizabet Tras navela da oni dolaze u BiH i ostaće dugo, te je upitao ko ih je zvao.

“Kao zalažu se za neku BiH. Za koju BiH se zalažu, za onu koja će biti ponižena i potlačena. Srbi nisu za tako nešto jer su uvijek stajali pred najvećim imperijama i nismo podanici kao muslimani”, rekao je Dodik novinarima u Mahovljanima.

Dobra vijest da se ruski konzulat otvara u Banjaluci

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je  da će u Banjaluci biti otvoren ruski konzulat i ocijenio da je to dobra vijest.

Komentarišući najavljeno otvaranje konzulata u Banjaluci, Dodik je rekao da će taj konzulat biti otvoren u skladu sa sporazumom kojeg su napravili Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara, Predsjedništvo BiH odobrilo, a ruska Vlada je za to izdvojila sredstva.

“Drago mi je da pored britanskog i američkog konzulata, koje smo vidjeli u Banjaluci, sada postoji i ruski i to je dobra vijest”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender