02. 07. 2022.
Stadion Borca dobija evropski sjaj

Stadion Borca dobija evropski sjaj

Stadion Borca dobija evropski sjaj

Fudbalski klub Borac kreće u realizacija niza projekata koji za cilj imaju unapređenje infrastrukture na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Iz banjalučkog kluba su naveli da naredne sedmice, u saradnji sa Fudbalskim / Nogometnim savezom BiH, započinje potpunu rekonstrukciju glavnog terena nakon kojeg će Gradski stadion dobiti najsavremeniju hibridnu podlogu.

Ovaj projekat jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih poduhvata u klupskoj istoriji dugoj skoro čitav vijek.

„Za naš klub ovo je revolucionaran trenutak i trenutak kada budućnost postaje sadašnjost. Hibridna podloga je najmodernija tehnološka inovacija koja se koristi u svijetu fudbala i sportske infrastrukture, pa će se naš klub i naš Gradski stadion dičiti travnatim tepihom poput onog na najpoznatijim evropskim stadionima. Naši fudbaleri dobiće najsavremenije uslove za rad i odigravanje utakmice, pa će tako dosanjati snove svih ranijih „Borčevih“ generacija“, saopšteno je iz Borca.

Potpunom rekonstrukcijom terena na Gradskom stadionu i navijači će dobiti potpuno novi ugođaj za gledanje utakmica voljenog kluba.

„Slika koju smo do sada mogli da vidimo preko „malih ekrana“ na najvećim evropskim utakmicama, od sada postaje slika koju ćemo gledati na Gradskom stadionu na svim utakmicama FK Borac. Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u budućnost, zato FK Borac želi da se zahvali Fudbalskom savezu i predsjedniku Vici Zeljkoviću na velikom naporu uloženom da se realizuje ovako značajan projekat“, dodaju iz Borca.

Uvjereni su da će rekonstrukcijom terena podići kvalitet igara fudbalera i da će dodatno osnažiti i oplemeniti rad omladinskih selekcija i privući novu armiju mališana u crveno plave redove

„Od svega će najveći benefit imati naši vjerni navijači koji će se radovati budućim pobjedama gledajući svoj Borac u uslovima vrijednim najvećih fudbalskih takmičenja. Svi kojima je FK Borac u srcu mogu da budu ponosni što su dio trenutka koji će zlatnim slovima ostati ispisan u klupskoj istoriji i što naš klub, kako mu se bliži stoti rođendan, ide krupnim koracima naprijed na svim nivoima“, navode iz Borca.

Uz potpunu rekonstrukciju glavnog terena, FK Borac završiće i sve neophodne radove na postavljaju kapija sa elektronskim čitačima karata, a na Gradski stadion stiže i novi semafor.

„Nakon što svi planirani projekati budu realizovani, a FK Borac uložiće maksimalne napore da to bude do kraja jula, Gradski stadion u Banjaluci dobiće sve uslove za nesmetano odigravanje utakmica grupne faze Lige konferencija i Lige Evrope. Grupna faza evropskog takmičenja i dalje je san, ali nekoć smo snivali i novi teren, šampionsku titulu i evropske utakmice“, zaključuju iz Borca.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender