25. 06. 2022.
Ima povrijeđenih i uhapšenih: Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara

Ima povrijeđenih i uhapšenih: Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara

Ima povrijeđenih i uhapšenih: Žestoka tuča navijača Borca i Željezničara

Prema posljednjim informacijama petorici navijača pružena je medicinska pomoć u Domu zdravlja u Kupresu, nakon čega su upućeni na dodatne preglede u Livno.

Posljednje utakmice u ovoj sezoni Premijer lige BIH igraju se danas od 17 i 19 časova, a na samom završetku prvenstva nemile scene.

Navijači banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara sukobili su se na Kupresu, gdje je došlo do žestokog okršaja u kojem su korištene baklje i palice, potvrdio je portparol MUP-a kantona 10 Ivica Vrdoljak za MONDO.

“Lešinari” su preko Kupresa putovali ka Posušju gdje danas gostuje Borac, a na Kupresu su ih sačekali navijači Željezničara izbila je masovna tuča u kojoj je bilo i povrijeđenih.

Prema prvim informacijama ima povrijeđenih, a privedeno je desetak osoba, koje se nalaze na kriminalističkoj obradi.

“Oko 14.30 je došlo do tuče navijača Borca i Željezničara. Dolaskom policije, oni su se razbježali, ali naši pripadnici su uspjeli da pronađu i privedu njih desetak, koji su trenutno na kriminalističkoj obradi. Ono što u ovom trenutku znamo je da su dva autobusa oštećenja, djeluje da je u pitanju veća materijalna šteta i nekoliko osoba je povrijeđeno. Djeluje takođe da su u pitanju lakše tjelesne povrede, ali to ćemo sa sigurnošću znati kad budu završeni ljekarski pregledi”, rekao je Vrdoljak za naš portal.

Nakon tuče pet osoba je zbrinuto u Domu zdravlja Kupres gdje im je pružena medicinska pomoć, potvrđeno je MONDU u ovoj ustanovi.

“Oni nisu životno ugroženi, a upućeni su u Županijsku bolnicu u Livnu gdje će biti obavljene dodatne pretrage”, rečeno nam je iz Doma zdravlja u Kupresu.

(mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender