29. 06. 2022.
Borenović: Prvaci SNSD-a su posebno vezani novčano za London

Borenović: Prvaci SNSD-a su posebno vezani novčano za London

Borenović: Prvaci SNSD-a su posebno vezani novčano za London

Prošle godine su na Londonskoj berzi zadužili Republiku Srpsku za 600 miliona KM, od čega će narod Republike Srpske samo kamatu plaćati 150 miliona KM. Nikada nisu objavili ko je kupac tih obveznica, a ni koga su počastili diskontom od 6,5 miliona KM. Nisu rekli ni kojim konsultantima i za koje tačno usluge su isplatili 5,7 miliona KM provizije. Možda nisu sada javno odgovorili, ali kad-tad će odgovarati tamo gdje trebaju – rekao je Borenović.

 Umjesto što naklapaju gluposti sa svojim najnovijim papcima, neka Cvijanovićka i Dodik slobodno objave sve što imaju vezano za imovinu nas koji vodimo PDP. NJima, a ne meni, priviđa se Velika Britanija gdje god se okrenu, a to može biti iz samo dva razloga: nervoza zbog poslova koje su obavili u toj zemlji, a za koje sa svojim kompanjonima mogu odgovarati pred našim pravosuđem ili imaju posebne, sentimentalne lične veze sa tom zemljom – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da su prvaci SNSD-a posebno novčano vezani za London:

– Prošle godine su na Londonskoj berzi zadužili Republiku Srpsku za 600 miliona KM, od čega će narod Republike Srpske samo kamatu plaćati 150 miliona KM. Nikada nisu objavili ko je kupac tih obveznica, a ni koga su počastili diskontom od 6,5 miliona KM. Nisu rekli ni kojim konsultantima i za koje tačno usluge su isplatili 5,7 miliona KM provizije. Možda nisu sada javno odgovorili, ali kad-tad će odgovarati tamo gdje trebaju – rekao je Borenović.

Naveo je da postoje i druge veze koje su ih posebno vezale za Ujedinjeno Kraljevstvo:

– Političkom egzekucijom srpskih funkcionera iz SDS-a i PDP-a, Britanac Pedi Ešdaun im je otvorio put ka drugom dolasku i učvršćivinju na vlasti, kada je odlukama o smjenama, zabranama bavljenjem politikom, čak i zabranama rada tim ljudima na više godina u velikoj mjeri sasjekao opoziciju. Dodik se vjerovatno sa nostalgijom sjeća vremena kada je Ešdaun divljao po BiH, a on išao redovno na roštilje u njegovu kuću na Jablaničkom jezeru. Naravno, nećemo zaboraviti ni Ešdaunovog zamjenika, Kanađanina Grejma Deja, državljanina zemlje u kojoj se pasoš izdaje u ime britanske kraljice, a koji je bio direktni izvršilac pomenutih smjena i koji je za nagradu dobio mjesto savjetnika u Dodikovom kabinetu – rekao je Borenović, javlja BNTV.

 Borenović dodaje da su, dok su gradili veze sa njima najdražim Ešdaun visokim predstavnicima, SNSD-ovci spremali teren za uništavanje Republike Srpske.

– Golim okom se vidi da su oni u Republici Srpskoj opustošili sve čega su se dotakli – od Farmlenda, rafinerija, Robnih rezervi, banaka i tako uništili i hiljade života. Neka se ne nadaju da će njihova nedjela biti zaboravljena i ostati nekažnjena – poručio je Borenović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender