25. 06. 2022.
SP u raftingu: Podijeljene medalje u Banjaluci, sportisti ispraćeni u Foču

SP u raftingu: Podijeljene medalje u Banjaluci, sportisti ispraćeni u Foču

SP u raftingu: Podijeljene medalje u Banjaluci, sportisti ispraćeni u Foču

Gradonačelnik Draško Stanivuković dodijelio je danas medalje pobjednicima „Open“ kategorije u disciplini slalom, koja je juče vožena u kanjonu Tijesno u okviru Svjetskog prvenstva u raftingu, kojem su domaćin Banja Luka i Foča.

Kako je rekao, za njega je veliki utisak činjenica da je ovih dana Banja Luka doslovno centar svijeta.

-Banja Luka je ovih dana svjetska a naša, baš kao i Republika Srpska. Kada vidite sve ove reprezentacije iz raznih zemalja svijeta, shvatite da je cijeli svijet zapravo u Banjoj Luci. Moje je da čestitam svima koji su se proteklih dana takmičili na rijeci Vrbas, te da uspješno nastave takmičenje u Foči, na prelijepoj Tari i da sve tamo protekne na najbolji mogući način – rekao je on.

Dodao je kako je i ponosan i na spektakularno otvaranje ovog prvenstva ispod zidina tvrđave Kastel, te da je sigurno da će iz Banje Luke svi ponijeti lijepe uspomene u zemlje odakle dolaze.

-Otvaranje Svjetskog prvenstva u raftingu je zaista bilo spektakularno, djelovao je kao da smo na otvaranju Olimpijskih igara. Drago mi je da naši momci kotiraju jako dobro i da su optimistični. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da će ovi ljudi kada odu u svoje zemlje ponijeti najljepše uspomene iz Banje Luke. Ovo je jedinstven ambijent i siguran sam da će se vratiti u našu Banju Luku i Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Igor Kuzmanović koji nastupa u kategoriji „Master“, rekao je kako se nisu nadali da će osvojiti tri medlje, ali da su izuzetno jako trenirali i pripremali se za ovo prvenstvo.

-Znamo da smo jedna od jačih ekipa, ali teško je nositi se Brazilcima i Česima. Mi smo priželjkivali da u sprintu osvojimo jednu medalju, kako bi se rasteretili i osvojili smo zlato. Isti dan smo u disciplini „Head to head“ osvojili bronzu – poručio je Kuzmanović.

Istakao je da su juče nadmašili sva, prvenstveno svoja očekivanja.

-Disciplinu slalom uvijek žrtvujemo, jer tu uvijek kasnimo, ali juče smo uzeli drugo mjesto. Ono što je sada najbitnije jeste da imamo jako dobar bodovni rezultat. Kasnimo za Česima, Brazilci su odmah iza nas, ali spust je naša disciplina. Povećali smo apetite, želja nam je da budemo među prve tri reprezentacije, ako ne i prvi – zaključio je Kuzmanović.

Pored gradonačelnika, medalje pobjednicima je uručivao i predsjednik Skupštine Grada, Mladen Ilić, navode iz Gradske uprave.

Nakon dodjele medalja, svi takmičari uputili su se u Foču, gdje će na rijeci Tara u srijedu 1. juna snage odmjeriti u disciplini spust, nakon čega će biti upriličena i ceremonija zatvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender