30. 06. 2022.
Skupština okončala rad: Usvojeno više regulacionih planova, odluka o prodaji građevinske parcele u Ramićima

Skupština okončala rad: Usvojeno više regulacionih planova, odluka o prodaji građevinske parcele u Ramićima

Skupština okončala rad: Usvojeno više regulacionih planova, odluka o prodaji građevinske parcele u Ramićima

Skupština grada Banje Luke usvojila je na današnjoj sjednici više regulacionih planova, odluka o produženju perioda zakupa pod posebnim uslovima, te odluku o prodaji građevinske parcele u Poslovnoj zoni „Ramići“.

Izvještaj o realizaciji prošlogodišnjeg programa uređenja građevinskog zemljišta Odjeljenja za saobraćaj i puteve nije dobio potrebnu većinu glasova odbornika, dok je izvještaj o realizaciji programa zajedničke komunalne potršnje istog odjeljenja dobio „zeleno svjetlo“.

Komentarišući izvještaj o projektima iz oblasti saobraćaja za prošlu godinu, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da pojedini planirani projekti za koje su rezervisana sredstva u 2021. godini nisu završeni iz objektivnih razloga koji nisu do Grada.

Kao primjer naveo je izgradnju pružnih prelaza, za koje je Grad rezervisao sredstva i uradio sve potrebno sa svoje strane.

– Kada u izvještaju stoji rezervisano to znači da su sredstva namijenjena za taj projekat i da je neka od faza tog projekta u toku. Kada je riječ konkretno o pružnim prelazima, sredstva su rezervisana prošle godine i sa strane Grada je posao završen, a projekat i sve drugo treba da rade Željeznice Republike Srpske – kazao je on.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić kazao je da su na ovoj sjednici razmatrali uglavnom redovne stvari za funkcionisanje grada, poput regulacionih planova, davanja prostora u zakup pod posebnim uslovima, određenih izvještaja i slično.

-Do ljetne pauze planirali smo još dvije sjednice, nakon čega će Skupština ići na dužu pauzu jer je takva praksa bila i ranije u izbornoj godini. Skupštinski kolegijum će u petak odrediti datum junske sjednice i održaćemo još jednu sjednicu do polovine jula – naveo je Ilić.

On je pozvao odbornike da se maksimalno angažuju kako bi se što više pitanja riješilo na naredna dva zasjedanja.

„Zeleno svjetlo“ danas su dobili i izvještaj o realizaciji programa rada zimske službe za 2021/2022. godinu, kao i program rada ove slućbe za 2022/2023. godinu, te informacija o stanju i razvoju turizma na području Banje Luke za prošlu godinu.

Skupština Grada danas je imenovala Irenu Joldžić za direktora JU Centar za socijalni rad Banja Luka, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender