25. 06. 2022.
U pojedinim školama u Srpskoj izvršeni protivdiverzioni pregledi

U pojedinim školama u Srpskoj izvršeni protivdiverzioni pregledi

U pojedinim školama u Srpskoj izvršeni protivdiverzioni pregledi

Nakon dojava o postavljenim bombama u školama širom Srpske u toku su protivdiverzioni pregledi pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Policija u Banjaluci izvršila je preglede u većem broju osnovnih škola na području PU, a u školama gdje još nije završen ovaj pregled, lice mjesta se obezbjeđuje i škole neće biti otvorene dok se ne utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji.

Policija je izvršila protivdiverzione preglede u više osnovnih i srednjih škola na području Policijske uprave Zvornik, nakon primljenih mejlova da su u više škola postavljene bombe, rekla je portparol ove uprave Danijela Madžarević.

 U osnovnim i srednjim školama gdje još nije izvršen protivdiverzioni pregled, obezbjeđuju se škole, koje neće raditi sve dok se ne završi protivdiverzoni pregled, odnosno dok se ne utvrdi da u ovim ustanovama nema bezbjednosnih prijetnji – rekla je Madžarevićeva.

Dok ne bude utvrđeno da nema bezbjednosnih prijetnji neće biti otvorene škole na području Policijske uprave Bijeljina.

Iz Uprave su naveli da su njihovi policijski službenici izvršili protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih i srednjih škola na širem području koje operativno pokrivaju, a na osnovu mejla koji je primljen da je u više obrazovnih ustanova postavljena bomba. 

Pripadnici Policijske uprave Prijedor postupaju po prijavi da je u toku noći u više osnovnih i srednjih škola primljen mejl o postavljenim bombama.

U školama u kojima nije izvršen protivdiverzioni pregled, lice mjesta se obezbjeđuje i ove ustanove neće biti otvorene dok se pregled ne završi i utvrdi da nema bezbjednosnih prijetnji, naveli su iz policije.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje obavili su protivdiverzione preglede u više osnovnih i srednjih škola u Hercegovini na osnovu mejla koji je primljen da je u više škola u ovoj regiji postavljena bomba.

Dojava o bombi u objektu Srednjoškolskog centra Kostajnica bila je lažna, utvrđeno je protivdiverzionim pregledom koji su izvršili pripadnici kostajničke Policijske stanice.

Zbog dojave da je podmetnuta bomba u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici jutros nije počela nastava. Učenici su radi bezbjednosti vraćeni kućama.

Derventi su na mejlove osnovnih i srednjih škola stigle dojave o postavljenim bombama, a pripadnici derventske Policijske stanice od jutros obezbjeđuju prostore oko škola dok se čekaju detaljne provjere.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender