04. 07. 2022.
Derventa: Svakoj bebi rođenoj od početka godine, po 500 maraka

Derventa: Svakoj bebi rođenoj od početka godine, po 500 maraka

Derventa: Svakoj bebi rođenoj od početka godine, po 500 maraka

Za sve bebe u Derventi rođene od početka godine iz budžeta grada obezbijeđeno je po 500 KM, a danas je gradonačelnik Dervente Milorad Simić tim povodom upriličio prijem za majke.

”U budžetu smo planirali sredstva, između ostalog, i za podršku novorođenčadima, a prijem je simboličan gest brižnosti i prilika da okupimo roditelje i da im čestitamo. Od 1. januara do 31. maja rođene su 52 bebe, koje smo nagradili, a ranije smo imali praksu da darivamo treće i svako naredno dijete i blizance”, rekao je Simić novinarima.

On je naveo da grad izdvaja oko 1.274.000 KM za podršku mladima i porodicama.

Budžetska izdvajanja za novorođenčad su oko 100.000 KM, za podršku vantjelesnoj oplodnji oko 30.000 KM, za sufinansiranje boravka đece u javnom i privatnom vrtiću 655.000 KM, a prvačiće, kaže Simić, prvog dana škole obraduju ruksacima i školskim priborom.

Prema njegovim riječima, iz budžeta se sufinansira prevoz učenika sa oko 220.000 KM, a za stipendije studentima i nadarenim đacima srednjih škola u obezbijeđeno je oko 200.000 KM.

“Pratimo i uspjehe đaka, učenike generacije i učenike koji postižu uspjehe na takmičenjima. Za sve to u budžetu grada ukupno bude obezbijeđeno oko 1.274.000 KM, a borićemo se i za veća izdvajanja i još bolju podršku porodicama”, rekao je Simić i majkama novorođenih beba uputio je čestitke.

Prema novom pravilniku koji je stupio na snagu 1. januara ove godine, za svakog novorođenog Dervenćanina iz budžeta se isplaćuje po 500 KM, a za ove namjene zaključno sa 31. majem obezbijeđeno je ukupno 26.000 KM.

Željana Lazarević, čiji je prvenac sin Vasilije, pohvalila je ovaj gest Gradske uprave, navodeći da im ta vrsta pomoći puno znači, javlja Srna.

Majka Nevena Subić kaže da je posebno značajno to što na podršku iz budžeta grada od ove godine mogu da računaju majke svakog rođenog đeteta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender