27. 06. 2022.
Nikola Drobnjak se bori za titulu profesionalnog prvaka Evrope

Nikola Drobnjak se bori za titulu profesionalnog prvaka Evrope

Nikola Drobnjak se bori za titulu profesionalnog prvaka Evrope

U Zvorniku će večeras biti održan meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u kik-boksu između vicešampiona Evrope Nikole Drobnjaka iz Zvornika i šampiona Dmitra Georgijeva iz Sjeverne Makedonije.

Prije borbe Drobnjaka i Georgijeva, koja počinje u 20.00 časova u Rekreativno-sportskom centru, biće održano sedam mečeva na kojima će, između ostalih, nastupiti u ženskom meču reprezentativke BiH i Crne Gore, dok će u ostalim borbama nastupiti muškarci.

Drobnjak je ranije rekao da meč neće biti nimalo lak, jer je Georgijev aktuelni prvak Evrope, a bio je i prvak svijeta, ali da u dvanaestogodišnjoj karijeri nikada nije bio spremniji.

Podsjetivši da je sa Georgijevim do sada imao dva meča, Drobnjak je rekao da ga je pobijedio na Balkanskom prvenstvu, a izgubio je prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva u Italiji.

Drobnjak je napomenuo je ova sportska disciplina ušla u Međunarodni olimpijski komitet, tako da je riječ o najozbiljnijoj kik-boks organizaciji u svijetu, kao i da mu je veoma drago što će nastupiti pred svojom publikom, što smatra izazovom.

On je rekao da ima podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Zvornika, te građana i sponzora.

Nikola Drobnjak je u oktobru prošle godine osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kik-boksu u italijanskom gradu Lido di Јesolo.

U finalnom meču izgubio je od reprezentativca Sjeverne Makedonije Dmitra Georgijeva, a prethodno je u tri meča savladao takmičare iz Švajcarske, Poljske i Azerbejdžana.

Drobnjak je do sada učestvovao na tri svjetska i dva evropska prvenstva, a osvojena srebrna medalja je njegov najveći uspjeh. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender