29. 06. 2022.
Rekordne prijave: Preko 400 banjalučkih osnovaca se takmiči u plivanju, prvi put takmičenje u vaterpolu

Rekordne prijave: Preko 400 banjalučkih osnovaca se takmiči u plivanju, prvi put takmičenje u vaterpolu

Rekordne prijave: Preko 400 banjalučkih osnovaca se takmiči u plivanju, prvi put takmičenje u vaterpolu

Grad Banja Luka u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske i liga takmičenjima na opštinskom/gradskom nivou, organizuje „Ekperimentalno školsko takmičenje u plivanju i vaterpolu osnovnih škola grada Banja Luka za školsku 2021/2022. godinu“, koje će biti održano tokom predstojećeg vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu. Takmičenje u plivanju zakazano je za subotu 4. jun sa početkom u 11.00 časova, dok je takmičenje u vaterpolu u nedjelju 5. juna od 11.00 časova.

Za takmičenje u plivanju prijavljeno je 407 učenica i učenika podijeljenih u četiri uzrasne kategorije, što predstavlja najveći broj takmičara ikada na nekom odražanom takmičenju opštinskog, odnosno gradskog nivoa, u pojedinačnom sportu.

Za vaterpolo takmičnje prijavljeno je šest ekipa osnovnih škola, koje će se u nedjelju takmičiti za prvog šampiona u školskom takmičenju ovog sportu grada Banja Luka.

Napominjemo da je Grad Banja Luka je zajedno sa JP Akvana i koodrinatorima Malih olimpijskih igrara Republike Srpske, kao i koordinatorima sportova organizovao obuku prijavljenih učenika za oba sporta, koja je trajala od aprila do juna ove godine.

-Ovim takmičenjem želimo povećati broj sportova kojim je obuhvaćen sistem organizacije školskog sporta na teritoriji grada, a sve sa glavnim ciljem koji će doprinijeti afirmaciji sportskih aktivnosti i obrazovno-vaspitnog rada, kao i podizanje fizičke aktivnosti kod učenika – ističu iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Uvidjevši značaj i uticaj školskog sporta na cjelokupni razvoj sporta promoter ovog takmičenja bio je proslavljeni vaterpolista i trener Dejan Savić, koji je u nekoliko navrata posjetio Banju Luku i naše takmičare, gdje je poslao jasnu poruku da djeci školskog uzrasta treba omogućiti što više ovakvih takmičenja koji će zasigurno dati poseban doprinos i podršku razvoju školskog sporta i sporta u opšte.

Takođe, Dejan Savić je istakao da će uz podršku Grada Banja Luka krajem jula ove godine organizovati besplatan vaterpolo i plivački kamp, koji će sprovoditi proslavljeni vaterpolo reprezentativci Srbije, navode iz Gradske uprave.

Foto: arhiva

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender