27. 06. 2022.
Preko 2.280 porodilja dobilo novčanu podršku

Preko 2.280 porodilja dobilo novčanu podršku

Preko 2.280 porodilja dobilo novčanu podršku

Prijem zahtjeva i isplata jednokratne podrške porodiljama odvija se u kontinuitetu, pa su tako svi zaprimljeni zahtjevi koji su sa kompletnom dokumentacijom i isplaćeni.

Predaja ovih zahtjeva je započela u oktobru prošle godine i od tada do danas, primljeno je ukupno 2.283 zahtjeva.

-Odmah po prijemu, zahtjevi se evidentiraju, provjerava se ispunjenost uslova i svi zahtjevi koji su kompletni, odmah se isplaćuju. To potvrđuje i podatak da je od 686 zahtjeva primljenih od početka godine, već isplaćeno njih 664 – kazala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut.

Podsjetila je da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Podrška porodiljama je samo jedna od brojnih u okviru programa podrške porodici, koja je u fokusu gradske administracije.

Kako ističe savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac – Grad Banja Luka je opredijeljen da maksimalno podrži porodicu, kao stub svakog uspješnog društva.

-Dokaz tome su istorijske mjere poput besplatnih udžbenika, sufinansiranja boravka djece u privatnim vrtićima, podrške porodiljama, besplatanom prevozu za djecu iz porodica 4+, podrške vantjelesnoj oplodnji   – poručila je ona.

Dodala je da su u toku i aktivnosti na izradi Strategije demografskog razvoja kao jednog planskog, temeljnog dokumenta, koji će objediniti sve mjere, aktivnosti i politike i koji će da bude jedna nit koja će pomoći da se donose sve druge odluke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender