02. 07. 2022.
Banjalučaninu srebro na izložbi inovacija u Rumuniji

Banjalučaninu srebro na izložbi inovacija u Rumuniji

Banjalučaninu srebro na izložbi inovacija u Rumuniji

Specijalist u kulinarstvu Zoran Đoković iz Banjaluke, dobitnik srebrne medalje na izložbi inovacija u Rumuniji za “instant šejk napitak”, rekao je da je njegov patent osvježavajući napitak i dodatak ishrani kojim je postignuta odgovarajuća gustoća i glatkoća i formiran krem.

Đoković je naveo da je proizvod dijetetski sa vitaminima A, C i E i proteinski.

“Od voćnog instanta dobijamo zdrave proizvode uz termičku obradu – šejkove, deserte, kaše, pire, sutlijaš, ovsenu kašu, voćni instant napitak `Salve vita`, te bazu za voćni jogurt”, rekao je Đoković Srni.

Prema njegovim riječima, proizvodi su razvijeni do faze da su spremni za masovnu proizvodnju u prehrambenoj industriji, što očekuje do kraja godine, a imaju i deklaraciju o nutritivnoj vrijednosti i zaštićeni su žigom.

“Bavim se kulinarstvom 40 godina i dobijanje srebrne medalje za moj patent me obradovalo, jer predstavlja veliko priznanje za dugogodišnji rad i trud u gastronomiji”, rekao je Đoković.

On je napomenuo da je ideja nastala još prije 15 godina, ali da je svoj izum zanemario zbog obaveza i rada, dok nije došlo vrijeme pandemije virusa korona i viška slobodnog vremena kada se vratio usavršavanju ovog proizvoda.

“Prijavio sam ga Institutu za intelektualnu svojinu BiH prije godinu dana, a patent je priznat i upisan 31. decembra prošle godine”, naveo je Đoković.

Srebrnu medalju za “instant šejk napitak” Đoković je dobio na 14. izložbi inovacija “Evroinvent” koja je održana u maju u rumunskom gradu Jašiju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender