28. 06. 2022.
Protest mještana Donjih Kola: “Dvije sedmice nemamo vode, šaljemo molbe uzalud”

Protest mještana Donjih Kola: “Dvije sedmice nemamo vode, šaljemo molbe uzalud”

Protest mještana Donjih Kola: “Dvije sedmice nemamo vode, šaljemo molbe uzalud”

Mještani banjalučke Mjesne zajednice Donja kola danas su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog projnih problema u selu i poslali snažnu poruku gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Danas smo se okupili da pokažemo svoje nezadovoljstvo zbog trenutnog i slobodno mogu da kažem, katastrofalnog stanja u našoj Mjesnoj zajednici koja je na samo nekoliko kilometara od centra najvećeg grada Republike Srpske. 

Vjerovali ili ne, u 2022. godini, i to u ljetnom mjesecu mi već dvije nedjelje nemamo vodu”, stoji u saopštenju upućenom medijima.

“Donja Kola jesu seosko naselje, većini domaćinstava ta voda je neophodna.

Ne samo za nas, već i za stoku i za poljoprivredu, bez kojih ne možemo jer od toga živimo. Više puta smo Gradu slali dopise, odnosno molbe i vapaje da nam pomognu. Od njih, ni glasa”, ističu nezadovoljni građani.

U saopštenju se dodaje da je gradonačelnik, “koji je u svojoj predizbornoj kampanji snimao po domaćinstvima suve česme za društvene mreže, danas je na te iste česme, zaboravio“.

Međutim, nije voda jedini problem sa kojim se stanovnici Donji Kola suočavaju.

Mi praktično živimo u šumi. Živice kraj puta su toliko naraste da se skoro ne može proći. Autobus kad naiđe – naiđe i na problem. Rupe na putevima su na svakom koraku. Reakcije od nadležnih i dalje nema”, kažu i poručuju gradonačelniku:

Nemojte nam dolaziti ako ćete preko nas samo da sakupljate političke poene i dajete obećanja koja ne ispunjavate.

Nama je potreban neko ko će nas istinski saslušati i pomoći nam. Mi smo seoska domaćinstva, jednostavan narod i ne tražimo mnogo. Osnovne uslove za život. Zar ni to ne možemo dobiti?”.

Mondo/ izvor: Predsjednik MZ Donja Kola

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender