27. 06. 2022.
Snažna oluja u Francuskoj, ulice pod vodom

Snažna oluja u Francuskoj, ulice pod vodom

Snažna oluja u Francuskoj, ulice pod vodom

Oluje sa kišom i gradom koje su se obrušile na veći dio Francuske odnijele su jedan ljudski život, oštetile vinograde i natjerale hiljade izletnika da potraže sklonište.

Jedna žena je izgubila život jer se našla zarobljena ispod automobila na udaru bujice u gradu Ruanu na sjeveru zemlje, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika, prenosi Frans 24.

U departmanu Land u regionu Nova Akvitanija na jugozapadu Francuske i susednom departmanu Gers u regionu Oksitanija, grad veći od loptica za golf, obrušio se na vinograde, posebno u oblasti Armanjak poznatoj po proizvodnji vrhunskog brendija, potvrdili su lokalni uzgajivači i zvaničnici navodeći da su devastirane desetine hiljada hektara pod vinovom lozom.

“U vinogradima više ništa nije ostalo. Krov naše poljoprivredne zgrade izgleda kao džinovski švajcarski sir, a na kući su polomljeni prozori”, rekla je za AFP vlasnica jednog velikog poljoprivrednog imanja pod vinovom lozom.

U Parizu su zbog nevremena otkazani subotnji nastupi na muzičkom festivalu i skoro 40.000 posetilaca koncerta je zamoljeno da napusti koncertni prostor u Vansenskoj šumi na obodu prestonice.

Istovremeno, na ostrvu Korzika su izmjerene rekordno visoke temperature za mjesec jun, javlja Tanjug.

Na sjeveru Korzike je izmerena temperatura vazduha od 37,4 stepena Celzijusa, saopšteno je iz Frans-Metea, što je rekordna temperatura za mjesec jun, prenosi Radio Frans Internasional.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender