29. 06. 2022.
Zanimljiv program Banjalučkog proljeća i u narednoj sedmici

Zanimljiv program Banjalučkog proljeća i u narednoj sedmici

Zanimljiv program Banjalučkog proljeća i u narednoj sedmici

U narednoj sedmici u okviru programa do sada najvećeg Banjalučkog proljeća očekuje vas zanimljiv program.

Koncertom Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske 4. juna biće otvoren i ovogodišnji Teatar fest „Petar Kočić“.

Uz prigodan prateći program ovogodišnji Festival trajaće od 5. do 11. juna.

Takmičarski dio festivala počinje 5. juna izvođenjem predstave „Kaštel u jezeru“ Narodnog pozorišta iz Sombora, zatim slijedi Beogradsko dramsko pozorište i predstava „Cement Beograd“, 6, juna, dok je veče 7. juna rezervisano za Atelje 212 i „Petrijin venac“.Zatim će Srpsko narodno pozorište i Centar za razvoj vizuelne kulture iz Novog Sada 8. juna izvesti predstavu „Kod Večite slavine“, dok će 9. juna će biti izvedena „Jugoslavija, moja dežela / Jugoslavija, moja otadžbina“, predstava u koprodukciji Gledališča iz Kopra i Pozorišta Prijedor, a posljednje festivalske večeri svoju predstavu „Šćeri moja“ odigraće Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice. Zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika biće održano 11. juna.

Od 10. do 15. juna očekuje vas Ultramaratonska trka „B HARD ULTRA RACE AND BREVET“, kao i 15. po redu Kastel Rok Fest koji će na tvrđavi Kastel biti održan 10. i 11. juna, navode iz Gradske uprave.

Takođe, svi zainteresovani imaju priliku da 10. i 11. juna uživaju u zvucima tabure, jer će u Banskom dvoru biti održano „Veče uz tamburu“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender