01. 07. 2022.
Dodik i Stanivuković postigli dogovor: Vlada finansira centralni spomenik borcima

Dodik i Stanivuković postigli dogovor: Vlada finansira centralni spomenik borcima

Dodik i Stanivuković postigli dogovor: Vlada finansira centralni spomenik borcima

U banjalučkoj Gradskoj upravi završen je sastanak gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine Grada Mladena Ilića sa srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da je ovo bio važan i dugo očekivan sastanak.

– Danas nismo išli u pravcu onoga u čemu se ne slažemo, već u pravcu koji ide u korist naše Banjaluke – rekao je Stanivuković nakon sastanka.

On je naglasio da su se na sastanku podsjetili nekih projekata koje smo prethodno realizovali i razgovarali o budućim projektima.

– Napravili smo blagi pritisak. Na prvu smo dobili podršku Vlade da će isfinansirati spomenik borcima. Srećan sam što smo ovu temu shvatili kao jedan od nacionalnih interesa – poručio je Stanivuković.

Takođe je dodao da je bio slobodan da se porazgovara i o gradskoj kući Milanovića koja će, kako je rekao, biti jedna značajna zgrada kulture i predviđena je da bude muzej Grada.

Procjena je da između 4 i 5 miliona košta njena rekonstrukcija, a Vlada će izdvojiti 3 miliona maraka, naglasio je Stanivuković.

Ističe da će gradnja mosta u Česmi takođe biti riješena.

– Imamo potpuno konsenzus i za završetak radova na mostu u Česmi, kao i izgradnju škole na Paprikovcu koja će biti završena ove godine – rekao je Stanivuković.
Gradonačelnik Banjaluke izrazio je zahvalnost zbog održavanja ovog sastanka.

– Mislim da danas svi mogu biti srećni i reći, Banjaluka je dobila – naveo je on.

Dodaje da su ovako nešto najmudrije mogli uraditi i ranije, ali da nikad nije kasno.

– Ovakvim projektima i sastancima treba da pokažemo jedinstvo, jer ima onih koji se raduju kad ga nema – zaključio je Stanivuković, javlja BL portal, prenose Večernje novosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender