26. 06. 2022.
Koncert “Vrapčića” na poklon mališanima: Fond zdravstvenog osiguranja slavi 30.  rođendan

Koncert “Vrapčića” na poklon mališanima: Fond zdravstvenog osiguranja slavi 30. rođendan

Koncert “Vrapčića” na poklon mališanima: Fond zdravstvenog osiguranja slavi 30. rođendan

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, povodom 30 godina postojanja, poklanja djeci koncert Dječijeg hora “Vrapčići” u Banjaluci koji će biti održan u Parku Petar Kočić u četvrtak, 9. juna.

Koncert `Vrapčića` ujedno je i prva aktivnost kojom počinjemo obilježavanje jubileja pod sloganom `Snaga je u solidarnosti`, a sve naše aktivnosti koje smo povodom toga planirali biće usmjerene i organizovane upravo prema onima zbog kojih i postojimo – našim osiguranicima“, ističu iz Fonda.

Koncert „Vrapčića“ biće održan 9. juna sa početkom u 18.00 časova, a iz Fonda pozivaju svu djecu, kao i njihove roditelje, bake i deke da im se pridruže u Parku Petar Kočić da zajedno proslave jubilej.

Osim koncerta, planirano je da na rođendan Fonda zdravstvenog osiguranja 27. jula u svim filijalama ponovo bude organizovano druženje sa građanima kako bi im približili zdravstveno osiguranje, informisali ih o pravima i saslušali sve eventualne primjedbe i sugestije.

Fond će ove godine posebnu pažnju posvetiti i udruženjima pacijenata koja su svojom aktivnošću i prijedlozima doprinijela poboljšanju kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite.

– Umjesto uobičajenih svečanih ceremonija fokus obilježavanja 30 godina postojanja stavljamo na osiguranike da zajedno sa njima proslavimo ovaj značajan jubilej i na ovaj način još jednom potvrdimo da smo servis građana – naglašavaju iz Fonda.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske osnovan je Odlukom Skupštine Republike Srpske od 27. jula 1992. godine, u skladu sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju Srpske.

Sadašnjem fondu prethodila je Samoupravna interesna zajednica /SIZ/ zdravstvenog osiguranja, koja je osnovana 1974. godine, a prije toga su postojali zavodi za socijalno osiguranje.

Fond zdravstvenog osiguranja je javna institucija koja sprovodi obavezno zdravstveno osiguranje, rukovodeći se načelima solidarnosti, uzajamnosti i jednakosti, zahvaljujući kojima svi građani Srpske imaju jednaka prava, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender