29. 06. 2022.
Putnici nezadovoljni zbog velikih gužvi na banjalučkom Aerodromu

Putnici nezadovoljni zbog velikih gužvi na banjalučkom Aerodromu

Putnici nezadovoljni zbog velikih gužvi na banjalučkom Aerodromu

Gužve, čekanje i nervoza. To je slika banjalučkog Aerodroma ovih dana. Putnici se žale. Kažu, sve bi bilo mnogo lakše i bolje kada bi aerodrom imao veće kapacitete.

“Definitivno bi trebalo proširiti kapacitete. Ako već idemo na to da Banjaluka bude regionalni centar, naročito za avio transport, i ako idemo na to da razvijamo državu i Republiku Srpsku, ovo treba proširiti.

To bi bilo dobro da se proširi zbog turizma, zbog porodica, zbog odmora koji dolaze. Mislim da će biti. Mi smo malo ranije došli na let, očekujemo gužvu”, pojašnjavaju putnici.

I sve to već na samom početku juna. Svi strahuju, kažu, kakve gužve tek očekuju putnike u špici ljetne sezone. 

Sa novom ljetnom sezonom stigle su i nove usluge što je dodatno privuklo putnike. Ove godine očekuje se rekordnih 300.000 putnika na banjalučkom Aerodromu. 

Svima njima moramo obezbijediti osnovne uslove, kažu u ovom preduzeću. Veći broj šaltera za registraciju i prostor za boravak putnika, priznaju, postao je egzistencijalni problem banjalučkog Aerodroma. 

“Od 2019. godine dva puta godišnje kandidujemo proširenje postojeće zgrade putničkog terminala prema resornom ministarstvu. U 2020. godini preduzeće je iz sopstvenih sredstava, koliko smo bili u mogućnosti, proširilo kapacitet zgrade za oko 470 kvadratnih metara.

U plan poslovanja je uvršten i projekat i najnužnijeg proširenja terminalne zgrade za 1.000 kvadratnih metara u procjenjenoj vrijednosti od 1.500.000 KM, a koji smo kao i sve ove godine kandidovali”, izjavio je Milan Račić, direktor Aerodroma Banjaluka.

Dok iz Aerodroma poručuju da do kraja godine očekuju nove destinacije, u naredne dvije imaju u planu oko pola miliona putnika, resorni ministar i dalje ćuti. Nedeljko Ćorić ni na naše pozive danas nije odgovarao.

Uprava preduzeća resornom ministarstvu se i ranije obraćala. Kažu, prošle su godine, od kada su uradili i projekat za izgradnju nove zgrade putničkog terminala u vrijednosti od 15 miliona maraka. Takav objekat, kažu, zahtjeva dug rok za izgradnju.

Sve je na čekanju. 

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender