02. 07. 2022.
Radonjić: Teško je naći riječi, izvinjenje Partizanu

Radonjić: Teško je naći riječi, izvinjenje Partizanu

Radonjić: Teško je naći riječi, izvinjenje Partizanu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izvinio se sinoć košarkašima Partizana zbog ponašanja navijača crveno-bijelih na petoj utakmici finalne serije ABA lige, kao i zbog nepristojnog gesta Nikole Kalinića na kraju meča prema Urošu Trifunoviću kao odgovor na njegov gest u četvrtom meču.

Tim sa Malog Kalemegdana slavio je sa 80:77 i trijumfovao sa 3:2 u seriji, za šestu titulu u regionalnom takmičenju, ali je meč u hali “Aleksandar Nikolić” odigran u sjenci dva prekida koja su trajala oko sat i po.

– Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan zbog ponašanja naših navijača. Takođe, izvinjavam se zbog poteza mog igrača Kalinića, isto kao što sam osudiio i potez Trifunovića u prošlom meču. Nastavljamo da radimo, da ispunjavamo obaveze koje dolaze i smatram da nije baš lako poslije svega ovoga naći neke riječi. Sjajnu sezonu smo napravili sada izvanrednom sa dva trofeja, jako sam zbog toga srećan – izjavio je Radonjić.

Na pitanje šta bi trebalo da se uradi da se situacije poput konstantnih prekida utakmica više ne dešavaju, trener šampiona regionalnog takmičenja nije imao konkretan odgovor.

– Mogu samo da kažem da bi trebalo da se uradi nešto da stvari budu drugačije. Slične stvari smo gledali u svim utakmicama. Nije bitno ko je prvi počeo, ko je više napravio. Igrao sam u ovakvim uslovima i kad nije bila ovakva liga – rekao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde analizirao je kompletnu sezonu i pohvalio napore svoje ekipe.

– Sreća nije sigurno odlučila večeras. Teško je sada analizirati. Mnoge stvari su uticale na sam meč. Utakmica je bila dobra, koliko može da bude zbog prekida. Uspjeli smo u posljednjoj četvrtini da držimo poziciju koja nam je omogućavala da budemo u igri. Na kraju smo mi uspjeli da budemo bolji i dođemo do treće pobjede u seriji. Veliki trud i rad na kraju nam se vratio. Nije nimalo laka sezona bila, sa ovoliko povreda sve izdržati. Uspjeli smo da budemo dovoljno jaki, da ostvarimo taj prvi cilj, da budemo prvi u ABA ligi, u regularnom dijelu. To je na kraju bilo presudno – zaključio je Radonjić, prenosi Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender