27. 06. 2022.
Poziv na petominutnu obustavu rada zbog sankcija Alenu Šeraniću

Poziv na petominutnu obustavu rada zbog sankcija Alenu Šeraniću

Poziv na petominutnu obustavu rada zbog sankcija Alenu Šeraniću

Društvo doktora medicine Republike Srpske i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske pozivaju sve radnike u zdravstvu da sutra u 12.00 časova na pet minuta zaustave proces rada i izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova, te na taj način pruže podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Alenu Šeraniću koji je nepravedno sankcionisan od strane Sjedinjenih Američkih Država, navedeno je u saopštenju.

“Svakome je jasno da je riječ o političkoj manipulaciji što se i pokazalo na primjeru našeg ministra zdravlja i socijalne zaštite dr Alena Šeranića. Riječ je o časnom i pristojnom čovjeku, izuzetnom profesionalcu koji svoj posao obavlja savjesno i u skladu sa dužnostima koje ga sljeduju u odnosu na funkciju koju obavlja što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije virusa korona kada nijedan pacijent u Republici Srpskoj nije ostao bez zdravstvene zaštite”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se tim podatkom ne mogu pohvaliti ni neke mnogo razvijenije zemlje Zapada.

“Dr Alen Šeranić bio je uz nas sve vrijeme i pružao nam neizmjernu podršku kada smo se za svaki život borili danonoćno, radeći praktično u dva paralelna zdravstvena sistema, u kovid i nekovid sistemu”, poručuju u saopštenju.

Iz Udruženja napominju da je uloga Alena Šeranića u očuvanju zdravstvenog sistema Republike Srpske nemjerljiva.

“Posvećeno je radio i radi na unapređenju zdravstvene zaštite stanovika Republike Srpske, na opremanju zdravstvenih ustanova, na izgradnji novih bolnica i renoviranju postojećih, na uvođenju novih vidova terapije i dijagnostike, na poboljšanju socijalne zaštite i izdvajanja za socijalne kategorije. Sve vrijeme svog mandata se zalaže na stabilnost zdravstvenog sistema i toleranciju među ljudima”, navedeno je u saopštenju. 

Iz Udruženja i Društva poručuju da je paradoksalno da jedna zemlja koja se toliko poziva na demokratska načela, ta ista primjenjuje krajnje selektivno.

“Kazniti nekog ko savjesno obavlja svoj posao i radi u interesu najosjetljivije kategorije građana je udar na naš integritet i postojanje, te slanje vrlo jasne poruke nama svima, a posebno zdravstvenim radnicima.

Vrijeme je da pokažemo da smo ‘budni’ i da branaći jednog od nas branimo sve nas. Očekujemo vas sutra da izađete u velikom broju i pružite podršku našem ministru”, zaključeno je u saopštenju, javljaju Nezavisne.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender