26. 06. 2022.
UKC RS: Dojava o eksplozivnim napravama, u toku evakuacija pacijenata

UKC RS: Dojava o eksplozivnim napravama, u toku evakuacija pacijenata

UKC RS: Dojava o eksplozivnim napravama, u toku evakuacija pacijenata

Na mejlove Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske, RTRS-a i “Nezavisnih” novina stigla je dojava o 11 postavljenih ekplozivnih naprava po različitim prostorijama UKC-a.

Mejl je stigao sa adrese samo.smrt.je.siguran.posao@gmail.com u 12.56 časova.

Jedanaest eksplozivnih uređaja od toga četiri od po jedan kilogram i preostalih sedam po pola kilograma postavljeni su u UKC Srpske i tajmer za njihove detonacije otkucava – navodi se u poruci.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrđeno je da su dobili dvije prijave od strane medijskih kuća da im je na mejl stigla prijeteća poruka da su u UKC Srpske postravljene eksplozivne naprave.

-Policija je na terenu i postupaće se u skladu sa uputstvom o postupanju policijskih službenika i pripadnika MUP-a u slučaju da je postavljena eksplozivna naprava – rekli su u policiji.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske dobio je danas nove dojave da su postavljene bombe u objektima ove zdravstvene ustanove.

Iz UKC-a su naveli da su oko 12:40 sati na mejl adresu Službe za odnose sa javnošću dobili tri dojave o postavljenim eksplozivnim uređajima.

U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješten je MUP Republike Srpske, vrši se evukacija pacijenata i radnika, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice.

Zaposlene u UKC Republike Srpske, naše pacijente i njihove porodice uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala bezbjednost“, navodi se u saopštenju.

Iz UKC-a su osudili prijetnje te naveli da su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana ponovo, već drugi put za sedam dana, postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha. 

(agencija, Foto:Srpskainfo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender