01. 07. 2022.
Institucije Srpske pomažu SPC i ostale vjerske zajednice

Institucije Srpske pomažu SPC i ostale vjerske zajednice

Institucije Srpske pomažu SPC i ostale vjerske zajednice

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da institucije Republike Srpske pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi i ostalim vjerskim zajednicama i da će odlična saradnja biti nastavljena.

– Institucije Republike Srpske sa Eparhijom banjalučkom grade nekoliko kapitalnih objekata SPC. Među njima su, rusko-srpski hram, Miloševac – manastir kod Prijedora, a počećemo izgradnju manastirskog kompleksa Karanovac kod Gradiške – rekao je novinarima Dodik nakon sastanka sa Njegovim preosveštenstvom episkom banjalučkim Јefremom.

Dodik je istakao da će dobra saradnja institucija Srpske sa SPC biti nastavljena.

– Vladika Јefrem me informisao o Saboru SPC i odlukama koje su usvojene. SPC nije nezainteresovana za događaje, ne samo ovdje, nego i na globalnom nivou – dodao je Dodik.

On je ocijenio da institucije Srpske i vjerske zajednice moraju zajednički raditi na očuvanju mira i stabilnbosti kao ključnih elemenata.

– Moramo se pripremiti za još teže uslove usljed globalnih poremećaja na ekonomskom planu. Povećanje kamata na evropskom finansijskom tržištu sigurno će uticati i na nas. Kada su na Londonskoj berzi otkupljene obveznice Srpske po kamati od 4,3 odsto govoreno je da je visoka, a sad su kamate minimalno osam odsto – kaže Dodik.

On je naglasio da je sa vladikom Јefremom razgovarao pred put u Sankt Peterbug, gdje će se sastati sa značajnim ljudima.

– Sa njima ću razgovarati o izgradnji srpsko-ruskog hrama i ostalim značajnim pitanjima – rekao je Dodik, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender