30. 06. 2022.
Opštini Novi Grad odobreno 100.000 KM pomoći

Opštini Novi Grad odobreno 100.000 KM pomoći

Opštini Novi Grad odobreno 100.000 KM pomoći

 Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske odobrio je danas na telefonskoj sjednici sredstva opštini Novi Grad u ukupnom iznosu od 100.000 KM u svrhu pomoći za hitne intervencije uslijed elementarne nepogode poplave.

 Navedena sredstva biće uplaćena opštini Novi Grad, na račun posebnih namjena opštine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Poplavljena područja u Prijedoru danas je posjetio  ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je najavio da će lokalna uprava i Vlada pomoći ugroženom stanovništvu.

– Premijer Republike Srpske Radovan Višković izdao nalog “Vodama Srpske” da hitno započnu čišćenje, saniranje i proširenje kanala, čime će biti definitivno riješena plavljenja kuća koja se godinama dešavaju u prijedorskim naseljima Vrbice i Topolik – naglasio je Lukač.

Napominje da se radi o kanalu koji već dugo godina nije mogao da bude očišćen zbog poteškoća sa Zakonom o javnim nabavkama i zbog ulaganja žalbi.

To nije jedini slučaj. Dešava se širom Republike Srpske da jednostavno zbog opstrukcija i po pitanju žalbi ne možemo na vrijeme da sprovedemo procedure – rekao je Lukač novinarima u Prijedoru nakon obilaska poplavljenih pordučja.

On je naveo da je izliivanjem tog kanala koji godinama nije mogao da bude očišćen poplavljeno skoro stotinjak kuća.

-Srećom kiša je na vrijeme stala, neće biti baš velike štete, ali ima kuća koje su prilično oštećene. Tu je i gradonačelnik koji će svakako pomoći ispred Gradske uprave da se te štete saniraju, a i Vlada Republike Srpske će se svakako uključiti da pomogne ovim ljudima koji su pretrpjeli štetu – poručio je Lukač.

On kaže da su ekipe Civilne zaštite na terenu da pomognu ljudima kojim je ušla voda u kuće, kao i stambene prostore.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender