02. 07. 2022.
Pjesma “Kralj kokaina” posvećena djevojci iz Crne Gore

Pjesma “Kralj kokaina” posvećena djevojci iz Crne Gore

Pjesma “Kralj kokaina” posvećena djevojci iz Crne Gore

Muzičar Srđan Čolić, poznatiji kao Srđan Mobi Dik, otkrio je u jednoj emisiji ko mu je bio inspiracija za pjesmu “Kralj kokaina”, da li je i sam uzimao poroke, kao i to kakvu je neprijatnost doživio na nastupu upravo zbog ove pjesme.

“Tini Varga je bio veliki jugoslovenski producent, strašno muzikalan čovjek. Bio mi je kao stariji brat. Za mene je bio veliki guru. Tini Varga je imao problem sa drogom, bio je narkoman. On je zaslužan što ja nikad nisam probao ništa od tih droga. Ja sam njemu sve vjerovao, da mi je rekao da se drogiram ja bih se drogirao”, počeo je Srđan priču o porocima, pa se prisjetio šta se sve dešavalo dok su snimali jednu “Zaninu” ploču.

“U studio je došao jedan naš poznati pjevač, da ga ne imenujem. Njih dvojica su petljali neki heroin, i uglavnom su se vratili potpuno izbezumljeni. On mi prilazi tako odvaljen, pokazuje mi ruku gdje mu iz vene curi krv i kaže – Slušaj, budeš li ovo nekad probao u životu ja ću te lično ubiti. Kasnije mi je rekao da ima stravičan problem sa drogama i da ne može da ga se riješi, i da mu je to jedini grijeh u životu. Nikad nije mogao da se izbori sa tim porokom. Bio je predodređen za tako nešto. Slična priča kao sa Dinom Dvornikom – predivan čovjek, fenomenalan tip, ekstra muzikalan al’ jednostavno rođen tako poročan. Tu nije bilo povratka”, ispričao je Srđan.

Muzičar je potom objasnio kako je nastala njegova najpoznatija pjesma “Kralj kokaina”.

“Imao sam 19-20 godina i zabavljao sam se sa jednom djevojkom koja je iz Crne Gore. Kad smo se razišli poslije nekih pet godina čuo sam da se zabavlja sa jednim od najvećih dilera kokaina u Crnoj Gori. To je za mene bio takav poraz da sam napravio pjesmu “Kralj kokaina”, koju sam posvetio njoj, i koja je bila protiv droge, protiv tog tipa. Nisam očekivao da će to biti neki hit, jer ja sam se muzikom bavio iz bunta. Odjednom ona postaje himna svih ljudi koji koriste kokain. Oni prekrste stihove i većina i dan danas pjeva “Rodićeš mi sina, kralja kokaina” umjesto “Rodićeš mu sina”… “, objašnjava Srđan

Kako i sam kaže, ta pjesma je postala himna svega što ne valja, a upravo zbog nje su ga voljeli i narko dileri.

“Dugo sam nosio taj krst da sam dio toga što ne valja. U spotu je bila glumica Vjera Mujović. Emitovanje spota je bilo premijerno na Trećem kanalu ali je prekinut na pola. Tad je pjesma postala zabranjena”.

Gost uperio pištolj u njega zbog pjesme

“U Ljubljani kad smo nastupali, bili smo Ana Stanić i ja. Pjevali smo tad na matricu jer nije mogao cio bend da ide. U prvom bloku je bilo isprogramirano na tom disku koji smo ponijeli da pretposljednja pjesma bude “Kralj kokaina”. U jednom trenutku, bila je puna diskoteka, i prilazi jedan čovjek. A nama su inače bili dodijelili obezbjeđenje na nastupu. Taj čovjek nešto pokazuje, a ja ne vidim šta – on maše jer mi reflektor bije u lice.

Ali Ana koja je bila na drugom dijelu bine je vidjela šta ima u ruci i čuka me i kaže – E ovaj ima pištolj. I ladno mi čovjek uperi pištolj direktno u j*ja. To niko ne vidi, jer je on u prvom redu a i ono svijetlo blješti na sve strane. Odsjekao sam se. Drži pištolj i dere se – Pjevaj “Kralja kokaina”. I ja po govoru provalim da je Albanac. Matrica otišla, krenula druga pjesma, ja vičem – Biće poslije “Kralj kokaina”, ali džabe. On traži da pjevam odmah, bijesni. Dvadeset minuta me je držao na nišanu. U nekom trenutku je obezbjeđenje primijetilo da ima pištolj. I tad kreće opšta frka”, priča Srđan i dodaje:

“Nas sprovode do garderobe, Ana se trese od straha, Albanci mu na albanskom objašnjavaju da se smiri, ali on neće. To je trajalo jedno sat i po. Došla i milicija ali ne može da uđe jer ovaj bukvalno drži taoce, hoće sve da poubija. Srećom se to nekako smirilo”. (NPortal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender