26. 06. 2022.
Danijelu Simiću uručena nagrada za novinarsku hrabrost

Danijelu Simiću uručena nagrada za novinarsku hrabrost

Danijelu Simiću uručena nagrada za novinarsku hrabrost

Novinaru Radio-televizije Republike Srpske Danijelu Simiću danas je u Jagodini uručena nagrada kompanije “Novosti” za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”.

Simiću, koji je i predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske, nagrada je uručena tokom obilježavanja 21 godine od Pantićevog ubistva.

U obrazloženju nagrade navodi se da je Simić jedan od rijetkih koji je otišao u ratnu zonu u Ukrajini, odakle je posvećeno izvještavao, kako za svoju matičnu kuću, tako i što informacije dijeli sa gotovo svim relevantnim medijima u Srbiji i Republici Srpskoj.

Simić je svakodnevno izvještava o sukobima u Donbasu i ušao je među prvima u kompleks čeličane Azovstalj. Osim o ratnim sukobima, Simić je izvještavao i o životu običnih građana u Donbasu.

Budući da je za Simića novinarski posao ispred svega, pa i sopstvene bezbjednosti, on je, prema ocjeni žirija, dostojan da postane laureat nagrade za novinarsku hrabrost koja nosi ime ubijenog dopisnika “Novosti” iz Jagodine Milana Pantića.

Iz “Večernjih novosti”, koje su i kandidovale Simića za ovo odličje, navode da je u pitanju je dugogodišnji novinar javnog medijskog servisa Republike Srpske i osnivač i glavni urednik portala “Frontal.rs”, jedinog ćiriličnog portala zapadno od Drine.

Ovogodišnji konkurs trajao je do 20. maja, a laureta je izabrao žiri koji su činili predstavnici porodice Pantić, UNS, NUNS, lokalnog medija u Jagodini i “Večernjih novosti”.

Nagrada za novinarsku hrabrost “Milan Pantić” ustanovljena je kao znak sjećanja na novinara “Novosti” koji je ubijen 11. juna 2001. godine, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender