03. 07. 2022.
Počeli radovi: Uskoro novi asfalt od “Palasa” do Banskog dvora

Počeli radovi: Uskoro novi asfalt od “Palasa” do Banskog dvora

Počeli radovi: Uskoro novi asfalt od “Palasa” do Banskog dvora

U okviru velike obnove saobraćajanica u širem centru grada, centralna gradska saobraćajnica, na dijelu od hotela „Palas“ do zgrade Banskog dvora dobiće novo ruho.

Modernizacija ovog dijela Ulice kralja Petra I Karađorđevića počela je danas, a iz budžeta Grada za ove radove izdvojeno je oko 350.000 KM.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u okviru investicionog održavanja, na ovoj saobraćajnici predviđena je zamjena habajućeg asfaltnog sloja.

Radove izvodi preduzeće „Kozaraputevi“, a rok za završetak je 60 dana.

Podsjećamo, uz ovu saobraćajnicu, nakon niza godina čekanja, nedavno je novi asflat dobila veoma frekventna saobraćajnica u Ulici Od Zmijanja Rajka čime je obezbijeđen kvalitetniji i bezbjedniji saobraćaj u ovom dijelu grada.

U ovkiru potpune modernizacije saobraćajnica u užem i širem centru našeg grada, urađen je i dio glavne gradske saobraćajnice na dionici od Solunske do Bulevara cara Dušana, u Ulici Patre, na dijelu od kružnog toka do Ulice kralja Petra I Karađorđevića, zatim Ulica Boška Tošića, a u toku je obnova Ulice cara Lazara.

Izmjena u odvijanju saobraćaja

Zbog radova investicionog održavanja, u vremenskom periodu od 8.00 časova 11. juna do 18.00 časova 7. avgusta 2022. godine biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Trga srpskih vladara (Banski dvor) do Ulice Marije Bursać, na način da se zauzme najviše jedna polovina kolovoza, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender