26. 06. 2022.
Šulić: SNSD vratio snagu Srpskoj

Šulić: SNSD vratio snagu Srpskoj

Šulić: SNSD vratio snagu Srpskoj

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić izjavio je juče Srni da opozicija u Republici Srpskoj uvažava strance i daje im prostor, a da je SNSD vratio Srpsku na mapu odlučivanja i za nju mnogo uradio, što narod i prepoznaje.

Šulić je zahvalan DNS-u što su bili principijelni i glasali za zaključke na posljednjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, ali izleda, kako kaže, pokazuje se da predsjednik bijeljinskog DNS-a Miloš Stanišić nije dio te priče.

– Očigledno je neki ubačen faktor u tu stranku koji je bliži PDP-u i gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću nego svojoj partiji – rekao je Šulić reagujući na Stanišićeve navode da je bolje da “SNSD odmah prestane da se busa u prsa da smo s njima jači”.

Šulić je dodao da je SNSD vratio snagu Srpskoj i da se ni jedna odluka u Predsjedništvu BiH sada ne može donijeti bez konsenzusa.

Prema njegovim riječima, srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, za sve odluke koje budu pokušane da se donesu mimo konsenzusa pokrene vitalni nacionalni interes, nakon čega se dolazi u Narodnu skupštinu.

– Narodna skupština Republike Srpske je konačni odlučilac u BiH, a to nije bila za vrijeme vlasti Stanišićevih koalicionih partnera, jer oni nisu imali kičmu da brane institucije Srpske – istakao je Šulić.

Stanišić je, imeđu ostalog, naveo i da OHR redom nameće odluke, šalju strane vojnike otkako su “navodni čuvari Republike Srpske krenuli u političku ofanzivu”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender