29. 06. 2022.
Obilježavanje Dana policije Srbije, na svečanosti Cvijanovićeva i Lukač

Obilježavanje Dana policije Srbije, na svečanosti Cvijanovićeva i Lukač

Obilježavanje Dana policije Srbije, na svečanosti Cvijanovićeva i Lukač

Polaganjem zakletve pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, u Beogradu je počelo obilježavanje Dana MUP-a i Dana policije Srbije, a svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Svečanosti u beogradskoj “Štark areni” prisustvuju i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, rukovodstvo MUP-a i Direkcije policije Srbije, ministri u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora, vjerskih zajednica i druge visoke zvanice.

Najzaslužnijim, najposvećenijim i najhrabrijim pripadnicima MUP-a na svečanosti će biti uručene bronzane, srebrne i zlatne medalje.

U okviru obilježavanja Dana MUP-a i Dana policije u Knez Mihailovoj ulici, u centru Beograda, u 14.00 časova biće organizovan tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca.

Prije toga, građani će od 13.00 časova, na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu, imati priliku da se upoznaju o vještinama, opremi i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi MUP i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Tokom manifestacije na Kalemegdanu, pripadnici Sektora za vanredne situacije izvešće vježbe gašenja požara, a posjetioci će vidjeti i tehnike borilačkih vještina koje će izvesti pripadnici Žandarmerije, Specijalne atniterorističke jedinice i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku.

Dan MUP-a i Dan policije Srbije obilježava se u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana. (Srna)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender