02. 07. 2022.
Vulin položio vijenac u znak sjećanja na poginule policajce

Vulin položio vijenac u znak sjećanja na poginule policajce

Vulin položio vijenac u znak sjećanja na poginule policajce

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu vijenac na spomen-obilježje u znak sjećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbjednosti Srbije.

Vulin je svim pripadnicima tog ministarstva čestitao slavu i Dan MUP-a.

“Ovo nije samo praznik, ovo je dan kada se podsećamo onih koji su se za ovu zemlju borili, onih koji su sačuvali čestito i časno srpsko ime. Svi poginuli pripadnici MUP-a, bilo u ratovima 90-ih godina, tokom NATO agresije, ali i oni koji su svoj život dali braneći bezbednost i sigurnost svih naših građana, zaslužuju naša zahvalna sećanja”, rekao je Vulin.

On je naveo da uspomena na njih nikada neće prestati da postoji dokle god da je Ministarstva unutrašnjih poslova, a da će briga o njihovim porodicama uvijek biti jedan od najvažnijih zadataka, prenose beogradski mediji.

Vulin je istakao da će, uprkos svim izazovima Srbija će ostati mirna, stabilna i bezbjedna, dodavši da je srpska policija stub stabilnosti države.

Prije polaganja vijenca na spomen-obilježje u Beogradu, Vulin je prisustvovao obilježavanju slave MUP-a Sveta Trojica i sječenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu.

U sklopu obilježavanja Dana MUP-a i Dana policije državni sekretar Bojan Јocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i inFormacione tehnologije Slobodan Nedeljković položili su vijenac na spomen-ploču prvom ministru policije – vojvodi Јakovu Nenadoviću.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obilježava se u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender