02. 07. 2022.
Vulin: Veliki od nas traže svašta, osim oprosta za godine agresije i bombardovanja

Vulin: Veliki od nas traže svašta, osim oprosta za godine agresije i bombardovanja

Vulin: Veliki od nas traže svašta, osim oprosta za godine agresije i bombardovanja

Srbija traži svoje mjesto čuvajući vrijednosti koje su je učinile velikom, dok veliki i silni od Srba traže da se odreknu sna da će biti jedinstven politički narod, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Veliki pokazuju svoju silu na malima, na nama. Traže od nas da se odreknemo sami sebe, da pogazimo vijekovna prijateljstva, priznamo lažnu državu Kosovo, da se odreknemo Republike Srpske. Traže da se odreknemo sna da ćemo, kao i drugi narodi u Evropi, biti jedinstven politički narod”, rekao je Vulin na centralnoj svečanosti u Beogradu povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Srbije.

Navodeći da veliki traže od Srbije da njihove sukobe uzme kao svoje, da uvede sankcije Rusiji i od vijekovnih prijatelja stvori nove neprijatelje, Vulin je poručio da traže sve što Srbija niti može, niti hoće da im da.

On je istakao da od Srbije samo jedno ne traže, a to je oprost za pobijenu srpsku djecu, za godine agresije i bombardovanja, jer u smrti srpske djece ne vide grijeh.

Vulin je u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića čestitao pripadnicima MUP-a, njih 1.516, koji koji su danas svečano položili zakletvu, a u posljednjih godinu dana primljeni u radni odnos.

Ističući da su “Bože pravde” riječi himne Srbije, Vulin je ukazao da drugi narodi od Boga traže vječni život i spasenje, a Srbi samo pravdu i slobodu, jer, kako je istakao, bez pravde pravde nema ni slobode.

Na svečanosti u “Štark areni” najzaslužnijim, najposvećenijim i najhrabrijim pripadnicima MUP-a, bronzane, srebrne i zlatne medalje uručili su Vulin i vršilac dužnosti direktora Policije Srbije Dragan Vasiljević.

Ceremoniji obeležavanja Dana MUP-a i Dana policije prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, članovi Vlade Srbije i Pokrajinske vlade AP Vojvodine, predstavnici vjerskih zajednica i diplomatskog kora, pravosuđa i Vojske Srbije, kao i porodice i prijatelji najmlađih policajaca.

Dan MUP-a i Dan policije obiljžava se u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender