25. 06. 2022.
Gradonačelnik: Rekordna ulaganja i rješavanje višedecenijskih problema u Banjaluci

Gradonačelnik: Rekordna ulaganja i rješavanje višedecenijskih problema u Banjaluci

Gradonačelnik: Rekordna ulaganja i rješavanje višedecenijskih problema u Banjaluci

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako je izuzetno ponosan na gradsku administraciju, koja realizuje mnogo projekata, te je najavio mnoštvo drugih projekata koji će biti realizovani u našem gradu.

-To je naš uspjeh, jer smo bili izuzetno borbeni. Realizovaćemo mnogo više projekata nego što je to bilo u prethodnoj administraciji, na veliko zadovoljstvo svih naših sugrađana – poručio je gradonačelnik.

Istakao je kako će u našem gradu biti riješeni mnogi, višedecenijski probemi, te da će Banja Luka konačno dobiti Centralno spomen – obilježje.

-Kada je riječ o Centralnom spomen – obilježju, mi smo uradili idejno rješenje, našli lokaciju, a Vlada je obećala kako će oni da finansiraju ovaj projekat. Ne bih bio srećan da nisu pristali, da samo mi radimo, jer je to za naš narod. To je nacionalni interes – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Dodao je kako će i ove godine biti velika ulaganja u Česmu, te će biti riješeni takođe višegodšnji problemi na ovom dijelu gradske teritorije.

-Radićemo glavni put kroz Česmu, to će koštati oko milion KM. Kada tome dodamo i most vrijednosti oko 5-6 miliona KM, nema sumnje da će mještani ove mjesne zajednice da budu zadovoljni urađenim – rekao je on.

Poručio je kako rade i trotoar u Zalužanima, ali da će i naselje Paprikovac uskoro da dobije školu.

-Kada je riječ o trotoaru u naselju Zalužani, to je takođe problem koji su mještani delegirali, a tu je i škola na Paprikovcu koju ćemo da radimo. Tu smo našli lokaciju, a dajemo oko milion KM da riješimo imovinsko –pravne odnose – poručio je on.

Još jedan veliki projekat, koji će da bude realizovan u narednom periodu jeste obnova kuće Milanovića, koja se nalazi u centru Banje Luke.

-To je nacionalno blago, koje je pod zaštitom. Uradićemo potpunu rekonstrkciju kuće Milanovića, koja će biti muzej i biblioteka. Ovo je trebalo da bude rekonstruisano još prije 20 godina, a tek sada je to došlo na red – rekao je gradonačelnik.

Osvrnuo se gradonačelnik Stanivuković i na modernizaciju i rekonstrukciju mnogobrojnih ulica u našem gradu.

-Završili smo modernizaciju Ulice Od zmijanja Rajka u dužini od oko 2 kilometra. Završavamo i Ulicu Cara Lazara, dakle od Gradskog mosta pa sve do kružnog toka na istočnom tranzitu. Počeli smo da rekonstruišemo i prilazni put prema Banj brdu, a počeli smo i sa realizacijom modernizacije centralne ulice – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako će uporedo sa ovim raditi i biciklističke staze, te da će svi ovi projekti da poboljšaju saobraćajnu infrastrukturu, te da je zadovoljan svim onim što je do sada urađeno, ali i da je ponosan na planove koji su pred gradskom administracijom.

-Ne smijemo da zaboravimo ni odličnu saradnju sa Srbijom, te sredstva koja smo od njih dobili za izgradnju škole u naselju Ada ali i za izgradnju sportskog centra na Lašu. Takođe, od EBRD – a smo dobili 8 miliona KM bespovratnog kredita zahvaljujući kojem ćemo da riješimo problem vodosnabdjevanja u gradu – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Podsjećamo, nakon godinu dana poziva i upornosti samog gradonačelnika, rukovodstvo Grada održalo je sastanak sa rukovodstvom Republike Srpske, na kome se razgovaralo o podršci Vlade Republike Srpske Banjoj Luci.

Iz Vlade Republike Srpske obećana su ulaganja u grad na Vrbasu, kao i podrška pri finansiranju nekih od projekata poput izgradnje Centralnog spomen-obilježja, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender