30. 06. 2022.
Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Dele

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Dele

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Dele

 Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Nemanji Mihajloviću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Dejana Kostića Dele, na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“On je osumnjičen da je 5. juna oko 23. 35 časova u Banjaluci  pucao iz vatrenog oružja- pistolja u D.K. a tom prilikom oštećeni je zadobio tjelesnu povredu”, rekli su nam juče iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto,  te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

Po ovom rješenju Suda pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže jedan mjesec, odnosno najduže do 14.55 časova 10. 7. 2022. godine.

Kostić je ranjen u ponedjeljak u nogu u banjalučkom naselju Starčevica i policija je danima tragala za napadačem koji se, prema pisanju medija, sam predao policiji.

Nakon ranjavanja Kostić je dovezen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske, sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice, ali je na lični zahtjev nakon operacije, napustio je ovu zdravstvenu ustanovu.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender