25. 06. 2022.
Pucnjava u Kaliforniji, ima poginulih (VIDEO)

Pucnjava u Kaliforniji, ima poginulih (VIDEO)

Pucnjava u Kaliforniji, ima poginulih (VIDEO)

Tri osobe – dva policajca i jedan osumnjičeni, poginule su u pucnjavi u gradu El Monteu u južnoj Kaliforniji, saopštile su vlasti, piše Rojters, a prenosi RTS.

Do pucnjave  je došlo kada je policijska uprava El Monte reagovala na moguće ubadanje nožem, navodi se u saopštenju policije.

Dvojica policajaca koji su upucani prebačeni su u Medicinski centar gdje su preminuli od zadobijenih povreda, saopštile su vlasti.

Osumnjičeni za pucnjavu, neidentifikovani muškarac, takođe je ubijen tokom razmjene vatre, saopštilo je odjeljenje šerifa okruga Los Anđeles.

Imena ubijenih nisu saopštena. Lokalni medij KTLA javio je da je jedan od policajaca 22-godišnji veteran policijske uprave El Monte, dok je drugi bio pripadnik policijskih snaga manje od godinu dana.

– Grad El Monte je tužan i šokiran zbog večerašnje tragične pucnjave u kojoj su poginula dva naša policajca – dodaje se u saopštenju policije.

Odjeljenje šerifa okruga Los Anđeles istražuje incident. 

Nasilje oružjem u Sjedinjenim Američkim Državama je pod lupom nakon prošlomjesečne pucnjave u osnovnoj školi u Јuvaldeu u Teksasu, u kojoj je poginulo 19 djece i dvoje nastavnika, i pucnjave u supermarketu u Bafalu u Njujorku, u kojoj je ubijeno 10 ljudi.

Masovna pucnjava u Јuvaldeu i Bafalu podstakla je nove napore u američkom Kongresu da donese strožije savezne zakone o kontroli oružja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender